miercuri, noiembrie 10

scrisoare catre Mos Craciun


Rares are 4 ani si 9 luni. M-a insarcinat sa-i expediez scrisoarea catre Mos Craciun. N-am rezistat sa v-o arat si voua, sa incepeti sa ii scrieti si voi.

O prietena ma intreba: "tu ce-ti doresti...?!
- sa-mi aduca o teza de doctorat scrisa.. :)
- nu se poate...
- un semn de carte deosebit...
- prea banal... ai fost cuminte...
- o carte atunci... de la Kilipirim sau Gaudeamus. :)
- asa da... scrie-i mosului degraba... :)

Scrisori inspirate va doresc...

rasfat pentru sufletu-mi luminos


nu am mai avuut de mult o zi asa plina... plina pentru mine, cu mine...
m-am trezit linistita, impacata cu mine si cu sufletul meu. mi-am baut cafeaua linistita, dar intre timp masina a spalat vreo doua ture. pentru ca soarele ma indemna la munca, am aerisit, si am aspirat si scuturat, si am inchis frunzele - care se tot invarteau in jurul meu ametite si nehotarate, disperate si tematoare - intr-o temnita, numita "punga de plastic". au luat-o gunoierii.

am citit muuult si cu folos dublu: o data pentru infrumusetarea spiritului meu, inca o data pentru cea care asculta cu drag ceea ce citesc.

am ascultat muzica si am gatit. ceva ciudat pentru mine. mai ales ca am fost singura acasa! dar am mancat frumos, in tihna, si am multumit pentru aceasta zi linistita.

la ora siestei, am scris finalul unei povesti pentru copii. :)

a fost o zi calma, pentru ca asa am vrut-o... o zi in care mi-am incarcat bateriile. de fapt, ar fi trebuit sa ajung la scoala si sa fac cerere de exmatriculare pentu o eleva batausa. dar, si maine este o zi. erau mai multe in plan, dar au picat ca mustele in fata spray-ului Raid... sau ca popicele atinse de minge. foarte bine, toate se vor rezolva cand le va sosi randul. ce atata graba si lipsa de respect pentru sufletul meu luminos?

imi doresc o vacanta.... doua - trei zile... sa stau si sa tricotez si sa ascult muzica si sa vad un film bun cu laptopul in brate... si sa visez ca toate visele se indeplinesc in curand...

calea vietii - Sf. Clement

Calea vietii e formata din dragostea de Dumnezeu si din dragostea de oameni.

"daca cineva iti da o lovitura in obrazul drept, intoarce-l si pe celalalt si vei fi desavarsit. daca cineva te va ruga sa mergi cu el 1000 de pasi mergi cu el 2000; iar daca cineva iti va lua haina, da-i si camasa; daca cineva ia de la tie ce este al tau, nu cere inapoi, caci nu poti (fiind crestin); oricui care iti cere, da-i si nu cere inapoi; caci Tatal doreste ca sa se dea tuturor din drurile proprii".

"fericit cel care da, potrivit poruncii, caci este nevinovat; vai de cel care primeste; daca cineva primeste pentru ca are nevoie, va fi nevinovat; daca cineva primeste, neavand nevoie, va da socoteala: de ce a luat si la ce?"

.....

de cate ori am daruit si am asteptat un MULTUMESC! azi, am aflat ca nu trebuie sa astept, ca nu trebuie sa cer...

lectura

"lectura iti dezvolta imaginatia", spunea un pictor intr-un interviu.

mai nou, inregistrez carti de teologie pentru o fetita cu deficiente de vedere. la inceput, citeam fara sa incerc sa inteleg. apoi, am descoperit lucruri si texte atat de minunate. poate voi gasi timp sa postez cateva citate. ce descrieri! ce scriitori erau inca anii 400 - 600. wow!
cu toatea acestea, am aflat ca rautatea oamenilor a dainuit dintotdeauna. nu este cum credeam ca doar in ultimii ani, datorita diferentei sociale si financiare s-a instaurat rautatea in oameni.
asa am fost creati: unii buni si altii rai, invidiosi, cu tendinta de "a fura" (chiar si o pozitie ierarhica pe care nu o meritau de drept).

pentru sufletul meu, am finalizat "Trei intr-o barca" de Jerome K. Jerome. umor si de asemenea multe descrieri foarte interesante.... m-au impresionat si au fost notate.