vineri, august 14

Preaviz

Ma amuz...
Ce simpla e calea de a deveni "vedeta". O demisie la care nimeni nu se asteapta. Preaviz 15 zile calendaristice. Un telefon de la director. Doua -trei colege stau in usa si asculta. E suficient. Zvonul porneste la drum.
Ajung la contabilitate sa imi reglez conturile. Un coleg ma intreaba: "Ce ai facut draga? Ti-am vazut demisia. Am crezut ca nu mai stii sa scrii decizie."
Ma simt ca Raduleasca, cand a parasit televiziunea. Bine ca nu exista si un Dani Ontil care sa sufere dupa mine. Ha ha ha. Pe unde trec, colegii vor sa vorbeasca mai mult cu mine. Ma intreba cand plec. Le spun ca mia am o saptamana. Le promit bomboane in ultima zi. "Nu avem nevoie. Tu esti o bomboana. Te vrem pe tine. Nu te razgandesti?" "Nu. Imi este foarte rau. De abia stau in picioare, imi doresc sa capat energia-mi caracteristica. Am multe de realizat. Imi doresc prea mult ca sa ma poticnesc din cauza faptului ca nu am un geam in laborator."
Daca voi mai intarzia cu prezenta mea in institut, ma voi transforma intr-o bestie - ca sa fie mai feminin - cu ochi rosii, urechi alungite si buze carnoase.
Lasati-ma sa plec! Asta vreau. Asta imi doresc cu toate simturile mele. Rostul meu nu este nici pe departe acesta. Am incercat si asta... sper ca nu mi-am batut joc si am dat ce am putut.
Trebuie sa ma gandesc la o surpriza placuta pentru colegii mei.

Cupluri frumoase

In ultima perioada, am intalnit cupluri ce se potrivesc ca doua picaturi de apa. Ma uit cu drag si spun: "Ei, asa da!"
In primul rand, se aseamana fizic. Citisem candva - am devenit o puturoasa in ultima vreme :)) - ca doua perosane care locuiesc impreuna capata trasaturi comune. Mi-am "demosntrat" ca aveau dreptate. Stiinta asta!
In al doilea rand, se completeaza pur si simlu prin vorbe, gesturi, fapte.
Intotdeuna mi-a placut cum se vede verigheta pe degetul unui barbat. Ii da prestanta, il face mai serios, mai responsabil. Intotdeuan mi-au placut femeile insarcinate. Sunt atat de frumoase, de sigure pe ele, de importante.
Am ajuns sa ma gandesc din ce in ce mai mult ca, nu conteaza frumusetea sau contul celui care imi va fi alaturi, ci optimismul si veselia.
Viata e dificila uneori, dar in doi, totul e mai usor si muult mai frumos!