miercuri, mai 5

sufletul meu

Suflet la dospit.... si creste atat de frumos si bine...

La primul cantat al cocosului, sufletul meu infloreste, asemenea unui iris, floare ce caracterizeaza stapana lui in horoscopul floral. La al doilea cantat, sufletul intinereste si se imbogateste. La al treilea, sufletul realizeaza ca a mai trecut un an peste el si nu este inca obosit, din contra, este optimist, stie ca poate sa daruieasca mai mult, a inteles ca poate crea frumos din nimic… cuvinte sincere, lucruri marunte, flori si iubire…
Au trecut ani buni peste el… si este an de an mai puternic, mai semet, mai activ si mai iubitor. Sufletul meu canta pe zi ce trece mai placut… oamenii buni il vad… am evoluat sufleteste si asta ma bucura. Am ajuns la stadiul in care merit sa pasesc la un alt nivel de viata. Am crescut putin cate putin, cu greu. Am dat adesea inapoi, am stat la caldura si am crescut din nou, cu teama, dar m-am ridicat. Am intalnit oameni frumosi si calzi si blanzi si rabdatori in calea mea. unii m-au invatat sa merg din nou… altii mi-au dat lectii de dictie – cica as avea voce frumoasa-, altii m-au invatat sa-mi cultiv zambetul… altii mi-au facut operatie pe suflet deschis si am inceput sa scriu povesti – bune sau mai putin bune-, si poezii fara talent… si sufletul si neuronii s-au jucat si le-a placut extreme de mult.
Sufletului meu ii plac copiii… si plangea de dorul lor, si i-a cerut stapanei sa se intoarca la scoala. Si ei ii lipseau, asa ca, a hotarat sa revina la catedra. Si chiar daca se chinuie impreuna, sufletul mai are o raza de speranta in buzunarul de rezerva, si stie ca in vara, copiii vor fi fericiti cu o astfel de profesoara in viata lor…
Am intalnit si oameni care mi-au folosit sufletul, ca niste hoti, pentru o perioada de cateva luni, apoi au dat bir cu fugitii, de frica sa nu-mi plateasca dobanda. Acest “furt” m-a facut mai puternica, iar sufletul a inteles ca trebuie sa fie si mai frumos si mai bland si mai senin, si sa nu mai fie vizibil decat pentru oameni deschisi si veseli si sinceri si darnici… de frumos… de vise… de iubire… de alint… de mangaieri.
Azi, este ziua sufletului meu! Ii doresc sa fie mai bun, mai curat, mai senin, mai talentat si mai vesel pe zi ce trece. La multi ani, suflet drag!