sâmbătă, mai 31

LECTIE DESPRE IERTARE

Acum ceva timp, intr-un moment trist pentru mine (mi se anulase o intalnire pentru ca un print venise la castelul familiei), cand am simtit umilinta peste masura ca om (nu neaparat ca iubita timp de 2 ani)... am cunoscut un baiat care nu avea nici studii superioare (acum am inteles, desi teoretic stiam si atunci, ca nu o facultate de face om, ci educatia de acasa... 6 - 7 ani), nici casa, nici masina (deoarece avea teama de a conduce in trafic). 
Am crezut ca pot accepta asta... adica sa stam in garsoniera mea, sa circulam cu Matizul meu... La un moment dat, vazand in stanga si in dreapta ca femeile adevarate alearga dupa barbati cu bani, am zis ca nu ma las mai prejos. Zis si facut!
Cu toate acestea, el m-a iertat... si m-a ajutat in continuare.... mi-a cumparat Tobias si povesti personalizate pentru copiii pe care ii cunoastea, ba chiar m-a ajutat sa distribui brosura nou aparuta... cu toate ca femeia care a aparut in viata lui a fost putin geloasa. 
Multumesc!
Am invatat ca degeaba imi iau un barbat cu vila de 10 etaje, ultra masina, avion si yacht... In primul rand, daca nu are un suflet bun, un strop de credinta (sa ierte, sa daruiasca si sa ma respecte ca om creat de Dumnezeu)...nu conteaza. In al doilea rand, nu iau nimic cu mine... tot intre 4 scanduri plec... ca sunt de steajr, cires sau mesteacan (ca sa fac haz de necaz), depinde de cat de largi la punga sunt cei care ma inmormanteaza.
Iti cer iertare... niciodata nu e prea tarziu!

Recunosc... sunt om...si am limitele mele... si ca un Taur ce sunt, atunci cand sunt ranita... reactionez urat. Stiu, adevarul doare si imi pare rau  ca l-am afirmat aici...pe blog... in gura mea... Da, recunosc, am gresit... cu toate ca nu am dat nume.... 
Am vrut sa stie toata lumea cat sufar... am vrut sa ma eliberez de nedreptatea facuta... poate am cautat raspunsuri... (si le-am primit de la colegii mei psihologi, profesori de relegie, parinti la randul lor)... Cum este cu iubirea de aproape? Cum este cu vaduva care si-a dat ultima banut pentru a-si salva fiul? Daca ai doi copii iubesti numai pe unul? Ii doresti binele numai unuia?
Sa zicem ca am gresit... si recunosc ca am gresit asteptand un gram de ajutor si de dragoste de la doua femei (dragi mie... pentru care eu am sarit cum am putut la momentul potrivit)... dar, daca s-ar pune fiecare in loc meu, ca OM, nu neaparat ca femeie...si si-ar asculta sufletul cu vocea ingerului... ar descoperi ca am putina dreptate... si merit sa fiu iertata... (desi Dumnezeu stie cel mai bine... ce a spus, gandit si facut - bun si rau - fiecare dintre noi). Asa gresesc mereu, crezand ca oamenii sunt construiti de Dumnezeu dupa acelasi calapod. Mereu astept prea mult de la oameni.... sa fie buni, sa ma ierte, sa ma ajute... sa faca fapte bune... Poate intr-o buna zi, ma voi invata minte!
Eu imi asumt greselile... pacatele... nu ma consider o sfanta... chiar de-as face matanii in fiecare dimineata si seara... chiar de-as citi toate acatistele si rugaciunile lumii... de as fi demna de o asemenea credinta, m-as calugari! 
E vina mea.... la un moment dat.. am trimis o scrisoare despre mine si omul pe care il iubesc si il doream ca sot, la manastirea Sihastria. Un calugar mi-a spus ca ori ma casatoresc ori ma despart in cel mai scurt timp. Eu, am crezut ca daca ma rog lui Dumnezeu sa ma ierte si astept ca iubitul meu sa fie luminat si sa viseze noaptea ca este bine sa ne casatorim, va fi bine. Ei, iata ca nu a fost! Asadar, Dumnezeu lucreaza numai cu cei buni... 

Iertare cer tuturor... cel care nu are pacat sa arunce piatra!
Dumnezeu sa faca dreptate! 

Bookfest si eu, eu si Bookfest

Ador cartile... si chiar sunt putin suparata pe mine ca in ultima perioada am citit foarte putin!
Imi plac targurile de carte... mai ales de cand cochetez cu povestile si cunosc oameni de la editurii, plus ca am lucrat in cariera mea (hahaha - si atunci aveam si eu un salariu decent) pe la vreo doua edituri. 
Cei de la Aramis mi-au spus ca s-a vandut si Tobias. Multumesc!
Cei de la Adenium care m-au avertizat din aprilie ca urmeaza sa apara cartea... nu spun nimic... nici laie, nici balaie.
Cei de la Prior (unde am lucrat acum muuuulti ani) nu m-au recunoscut cu exceptia unui coleg, geograf... pasionat de drumetii... ma bucur cand oamenii isi amintesc cu drag de mine. Povestind ca urmeaza sa tiparesc o noua carte si grafica este gata, dar imi doresc o editura serioasa, mi-a recomandat pe cineva. Multumesc!
Am zaritt-o pe Irina Pavlovici, absolventa de matematica, emigranta in Franta, Paris (visul meu sa ajung acolo) care a scris "Zbor deasupra unui cuib de cuci"... eu am cunoscut-o la lansarea de anul trecut, de la editura Humanitas - Cismigiu... am citit cartea cu povesti despre romanii emigrati in Franta. Este frumoasa cartea si a avut succes! Editura Vremea...I-am zambit si i-am urat succes... Mai schimbam din cand in cand replici pe facebook si ii paream cunoscuta... 
Andreea Esca avea lansare la HUMANITAS cu "Ce-am facut cand am tacut"... ce inseamna numele... era plin de oameni si fitze...si parfumuri scumpe...si buchete de flori frumoase. A avut lansare la ALL si Marin Moraru... erau oameni... dar nu asa...A avut lansare si doamna Aurora Liiceanu la Polirom.... dar nu asa inghesuiala...
Am descoperit ( si vreau sa le cumpar sau sa le citesc imprumutate de la biblioteca) cartile domnului Mircea Diaconu de la Polirom. Nu am stiut ca a scris! Am mai vazut cateva titluri interesante la Polirom... Lavinia Branisteanu (parca)... "Escapada".... si inca vreo 2-3.
Asa de mult ma bucur cand descopar carti pe care le-am citit... intr-adevar, o carte (dar sa stii sa inveti din ceea ce citesti) de schimba, de modeleaza. Intotdeauna mi-a placut sa invat... de la oamenii din jurul meu...colegi, prieteni, si chiar dusmani. Fiecare om are calitati si defecte. 
Cineva care imi citeste blogul, mi-a recomandat sa imi cumpar (in calitate de biolog) cartea "Gena egoista" de la Editura Publica (care are carti minunate... una care mi-a starnit interesul este "Scanteia"... povestea unei mame care a crescut un geniu... plus altele... ) de Richard Dawkins. Nu am cumparat-o deoarece nu stau pe roze cu banii in aceasta perioada.. pregatesc noi surprize pentru copii... dar am rasfoit-o la stand..si DA, MULTUMESC pentru recomandare!!!! Este geniala si TREBUIE sa o citesc si sa o am in biblioteca mea de specialist in biologie moleculara si genetica! 
Ce am cumparat: 
"Cum sa obtii ceea ce vrei si sa vrei ceea ce ai" de dr.  John Gray... 
"Legatura cu ingerii" de Christina Lunden 
Si pentru copiii mei si nepoti... "Nani, nani,puiul mamei" si "Printesa din portocala" (al carei design este original... in forma de geanta... :)

Traieste cu natura :)

Bea apă, din izvorul de unde beau caii. Calul dintr-o apă rea nu va bea niciodată .
Așterne-ți acolo,unde iși face culcuș pisica.
Manancă fructul, care a fost atins de un vierme.
Culege cu îndrazneală ciuperca, pe care stau gâzele.
Săde
ște pomul acolo,unde sapă cârtița.
Casa cladește-o pe locul, unde se încalzește șarpele.
Fântâna sap-o acolo, unde se adăpostesc păsările pe arșiță.
Culca-te și trezește-te odată cu păsările - vei culege toate grăunțele de aur ale zilei.
Mănâncă mult verde - vei avea picioare puternice 
și inimă rezistentă, precum viețuitoarele codrului.
Inoată des - 
și te vei simți pe pământ, precum peștele în apă.
Privește cât mai des cerul - și vor deveni gândurile tale ușoare și limpezi.
Taci mult, vorbe
ște puțin şi în sufletul tău va poposi tăcerea, iar duhul îți va fi liniștit și plin de pace"

Sfântul Serafim de Sarov.