marți, ianuarie 29

Cuvinte...

Ma ratacesc in noapte si aud cuvintele tale. Faptul ca nu stii ce vrei, ma dezechilibreaza... Timpul alearg nebun si tu nu il pretuiesti. In fiecare zi, scriu la cartea povestii noastre. E tot ce ne va ramane dupa aceasta iubire imposibila.
Nici Dumnezeu, nici preotii nu te pot salva din groap cu lei in care ai cazut. Nu mai inteleg nimic...
Tu astepti pasnic sfarsitul...
Succes... 
Elibereaza-ma de dragostea ta nefasta... :)

Lectura publica si fotogrfie - 30 ianuarie, orele 18, Carturesti Verona

ted on by RS

Miercuri, 30 ianuarie, la ora 18.00, la Cărtureşti Verona (Str. Pictor Arthur Verona 13-15) din Bucureşti, Bogdan Hrib va citi din cel mai recent roman al său, Ultima fotografie, apărut la Editura Cartea Românească.
Invitaţi: Manuela Cernat, Octavian Tibăr
Lectura va fi urmată de prezentarea expoziţiei de fotografie „A drop of Denmark”/ „O picătură din Danemarca” – instantanee realizate de autor. Cei interesaţi vor putea vizita expoziţia pînă în data de 6 februarie 2013.
Ce faci atunci cînd, peste cîteva săptămîni, împlineşti 50 de ani, nu mai ai nimic de pierdut şi nu mai crezi în nimic? O călătorie lungă pe o luxoasă navă de croazieră, înconjurat de necunoscuţi, poate fi o soluţie?
Alexandru Zaharia, fost fotoreporter şi fost proprietar de agenţie de publicitate, crede că da. Crede că se poate pierde printre cei 2.000 de pasageri, că îşi poate căuta salvarea în anonimat şi în singurătate… Greşeşte.
Diana lucrează pe vas şi i-a fost colegă în clasa a doua primară. Năvăleşte în viaţa lui cu toate amintirile ei, cu toate înfrîngerile şi cu toate frustrările. Ca într-un remake al celor 1001 de nopţi, cei doi încearcă să scape de amintirile dureroase. Dar amintirile lor sînt puternice şi pot fi fatale. Zi după zi, poveştile celor doi nu duc spre o iubire salvatoare, ci doar spre o nouă exacerbare a lipsei de motivaţie, de speranţă, duc spre deznădejde…
Alex Zaharia are o listă cu 50 de cuvinte; 50, ca anii pe care îi va împlini curînd. Fiecare dintre aceste cuvinte ascunde o poveste. A lui sau a ei. 50 de poveşti în 50 de capitole.
Nici apariţia tinerei Caja, nici căpitanul, nici oceanul sau porturile Africii nu pot amîna inevitabilul şi nu pot schimba destinele lor.
O călătorie incredibilă, o întîlnire improbabilă, o iubire imposibilă.
Bogdan Hrib este romancier în sensul cel mai pur al cuvîntului, se mişcă natural în proza de întindere, cu acţiune, personaje, intrigă. El trece acum de la subgenurile mai dinamice, crime, thriller, mystery, pe care le-a frecventat cu succes, la un roman de dragoste cu o nuanţă uşor exotică, dar şi mai profund în măsura complexităţii sporite a personajelor. Eroul şi naratorul acţiunii este un fost fotograf profesionist care trăieşte, pe fondul unei depresii, o poveste de iubire. Expert al suspansului, al neprevăzutului, al stilului alert şi palpitant, Bogdan Hrib vine în romanul psihologic cu toate aceste calităţi care se dovedesc fertile şi manevrează cu siguranţă destine verosimile, dar şi incitante. Pariez că el îşi va cuceri şi de data asta cititorii.” –Horia Gârbea
Carte recomandată de BookMag, LiterNet.ro şi 121.ro
Bogdan Hrib s-a născut în 1966, la Bucureşti. Deşi a absolvit Facultatea de Construcţii Civile, nu a lucrat niciodată ca inginer. Fotograf şi jurnalist, a publicat reportaje, interviuri şi recenzii de carte în presa românească.
A fondat Editura Tritonic în 1993 şi este consilier editorial la Crime Scene şi la Publicaţiile Flacăra. A susţinut prelegeri despre editarea de carte, relaţii publice şi fotojurnalism la mai multe universităţi. Este vicepreşedinte al Romanian Crime Writers Club (2010) şi membru al Uniunii Scriitorilor din România (2011), precum şi coordonator de proiect pentru Mystery & Thriller Festival.
Este autorul unui volum de reţete pentru salate, Salad Bar, semnat cu pseudonim. La Editura Tritonic a publicat romanele: Filiera grecească (2006), Blestemul manuscrisului (coautor împreună cu Răzvan Dolea, 2008) şi Somalia, Mon Amour (coautor împreună cu Sofia Matei, 2009). Romanul Ucideţi generalul a apărut la Crime Scene în 2011 şi a fost tradus în limba engleză şi publicat în acelaşi an cu titlul Kill the General la Profusion Publishers.

Ziua de nastere si meseria

http://www.feminis.ro/cariera/ziua-de-nastere-iti-dicteaza-cariera-potrivita-28250

Cei nascuti pe 5

Au minti ascutite si comunica eficient.  Pot face cariera ca arheologi, cercetatori, profesori, istorici,  purtatori de cuvant, reporteri, agenti de vanzari sau impresari. Un job care imbina calatoriile cu tehnologia este ideal pentru ei. Energia cifrei 5 ii inzestreaza cu trasaturile unor detectivi nativi.


Ganduri

Mi-era pofta de glucoza... nu mai vazusem de mult prin magazine. Ieri, mi-a adus mama. 
Am dat zapada si m-am rugt sa fie bine... sa facem o lume mai bun, mai vesela, mi credincioasa.... Oare cum se putea inainte si acum nu? 
Colega de romana imi spune in cancelarie ca nu a citit romanul Anna Karenina,dar ca a vazut filmul si concluzioneaza: "Mare curva Anna Karenina asta!" :) 
In ger, mi-e dor de vocea ta calda... mi-e sete de sarutul tau aromat, mi-e foame de mangaierile tale fine... si stiu ca te-m pierdut.... E cazul sa scriu despre toate in cartea povesti noastre ce a fost si poate va mai fi... :)
Oameni neseriosi, care mi-au folosit ideile si povestile pentru a face "planuri de afaceri", mi-au folosit timp pentru a le pune cap la cap si acum s-au dat la fund... 
Imi spun: "Rabdare si perseverenta, Claudia!"
Maxima zilei:
 
Cand lucram cu oamenii sa ne aducem aminte ca nu lucram cu fiinte ale logicii. Lucram cu fiinte ale emotiei.
Dale Carnegie