miercuri, mai 23

Pe ordinea de zi - una, alta si plagiata (am dovezi)

Oboseala isi spune cuvantul... las telefonul sa sune din 10 in zece minute si dorm... si visez... si nu ma pot trezi decat la 9.30. Pacalesc din nou ploaia... ma simt ca o zana a picaturilor vesele de ploaie. 
In jur de ora zece, primesc un telefon cu vesti bune... sunt atat de obosita incat nu pot sari de bucurie, dar zambesc.
Vorbesc cu un un domn pe care il rog sa imi traduca un material. 
- Ce nu fac eu pentru tine... cu toate ca inca mi-e teama de tine!
- Da, sunt foarte periculoasa.... descopar asta pe zi ce trece. De abia astept sa gasesc timp sa scriu cartea despre barbati. In ultima perioada, "culeg" barbati pentru materialul didactic, precum "colectionarul" lui John Fowles. Imi plac si ma amuza teribil barbatii care dupa ani de zile in care mi-au citit blogul, mi-au raspuns, le-am fost alaturi - chiardaca numai virtual - in momente de cumpana, au uitat de "eleganta ariciului" de a raspunde la un mail. Sau cum ti se par barbatii care imi spun: "nu-mi place sa inchei o conversatie fara a-mi lua la revedere, sau fara a da o explicatie" si nici nu s-a uscat saliva pe buze si tocmai asta nu fac: dispar ca soarecii in cele mai ascunse gauri. In fine, va fi interesanta cartea mea despre barbatii pe care i-am cunoscut.... si nu vorbesc de relatii de dragoste... ci de psihicul barbatesc... despre inteligenta masculina... sport... cultura... etc. :) Ahhhh... de abia astept... Va fi o adevarata munca de cercetare.

Ajung la facultate... desi nu am fost o tocilara si nu m-a afirmat prin note de zece, am fost apreciata de profesori. Mi se spunea mereu: "esti inteligenta.pacat ca esti branza buna in burduf de caine". Asta pentru ca nu-mi placea biologia. E placut sa fii recunoscuta si laudata dupa atatia ani... :) 

La scoala, e bine si frumos. Daruiesc o carte despre stabilire diagnosticelor (editura TREI, Lisa Sandler - Fiecare pacient are povestea sa) unei eleve care isi doreste sa devina medic. La final, alte doua eleve imi cer si ele carti de genul. Daca  imi voi permite, intr-o zi le voi cumpara si lor. O eleva vrea sa isi cumpere un schelet. :) 

Primesc mail:
Hello!
Ce parere aveti de teza?
Dana
Claudia urgent trimite-mi teza la clasa a X-a.

Dar, pentru ca traim intr-o tara de hoti, aflu ca sunt plagiata.Bine, am aflat ca plagitul e o moda si la case mai mari. Interesant.  Ma simt flatata. Problema este ca pot da in judecata persoanele care fac asta. Pe blogul meu este speificat ca textele mele sunt protejate de legea dreptului de autor. Asa ca, fie specificati sursa, fie stergeti tot ce ati copiat. 

Oamenii ma privesc insistent... indiferent daca sunt frumoasa, urata, obosita, trista.... nu conteaza.... :) Nu e confortabil sa fi privit insistent. :)