joi, ianuarie 8

Dieta DASH

Dieta DASH, recunoscută pentru faptul că este foarte bogată în legume, în cerale integrale și în produse lactate care au un conținut scăzut de grăsimi, a fost aleasă învingătoare în topul celor mai bune diete, pentru al cincilea an consecutiv.
Dieta DASH a depășit astfel dieta Weight Watchers și dieta mediteraneană și este din ce în ce mai populară datorită multiplelor beneficii.
Mulți nutriționiști o recomandă datorită faptului că determină o scădere a tensiunii arteriale, după cum au arătat studiile clinice.
Mai mulți medici consideră că dieta DASH este cea mai bună pentru persoanele diagnosticate cu diabet, iar publicația americană News& World Report declară că este, cu siguranță, cea mai bună soluție pentru o alimentație și o viață sănătoasă.
Dieta Weight Watchers a reușit și anul acesta să își păstreze primul loc în topul specializat al celor mai bune diete ce vizează scăderea în greutate, fiind urmată de dieta slab calorică HMR (Healthy Management Resources), ce constă într-un plan de înlocuire a alimentelor care îngraşă. Dieta Jenny Craig s-a clasat abia pe locul al treilea și se bazează pe alimente preparate în casă cu scopul de a elimina kilogramele în plus.
De asemenea, dieta TLC (Therapeutic Lifestyle Changes), care a fost concepută pentru a scădea concentraţiile de colesterol, a ocupat locul al doilea în topul general al dietelor, iar locul al treilea a fost ocupat, la egalitate, de dieta mediteraneană, dieta Weight Watchers şi dieta Mayo Clinic.
Populara dietă Dukan, care presupune eliminarea totală a fructelor din alimentație și un program în patru pași, deși ajută semnificativ la scăderea greutății, s-a clasat pe ultimul loc, iar dieta Paleo, care vizează consumul de carne, pește și legume, s-a clasat pe penultimul loc în topul general al dietelor.
http://greatnews.ro/dieta-dash-invingatoare-topul-dietelor-pe-ce-loc-se-afla-dieta-dukan/

Câștigătoarea de anul acesta, dieta DASH este bogată în fructe, legume, cereale integrale şi produse lactate sărace în grăsimi. Ea include şi carne de vită, porc, pui şi peşte, nuci şi seminţe, dar şi cantităţi foarte mici de alimente şi băuturi îndulcite cu zahăr, carne roşie şi grăsimi adăugate.