luni, decembrie 27

cantec si cuvinte pentru suflet

I wish (3)

I wish... please... sa nu mai ninga pe strada mea, in curtea mea macar.

Mama este racita, iar eu nu mai am putere sa dau atata zapada. Faceti ceva! Va rooog! Nu, stati linistiti, nu cer un barbat care sa-mi dea ajutor in aceasta problema. NU, multumesc! - noul meu slogan. Am inteles ca D-zeu prefera sa construiasca o autostrada cu 6 benzi, care sa uneasca Bucurestiul de Ontario decat sa imi daruiasca un barbat normal. :)) Lasa, nu mai vreau... Mi-am invatat lectia anul acesta. si... uneori chiar daca nu arat, sunt foarte isteata. :)

Fug la tura a treia de dat zapada.... off... imi tremura mainile... parca s sufletul in mine de la atata dezapezit.

I wish (2)

I wish ca intr-o zi din 2011 sa ma intalnesc cu dragostea sincera ca a lor .... sau poate si mai mult.

candva, credeam ca sunt deplasata, ciudata, eram jignita spunandu-mi-se ca sunt visatoare (desi sunt mult mai ancorata in realitate decat multi alti semeni - in special dintre cei care rad cu gura pana la urechi, tinanu-se de burta, de visele mele) si ca nu exista dragoste adevarata.

ba da, EXISTA. am intalnit cupluri fericite - exemple cel de sus Lola si Claudio, si unul drag mie Alex si Liliana -, creative, vesele, care stiu sa traiasca, sa se iubeasca, sa se ofere unul altuia, sa creasca impreuna, sa isi daruiasca vise implinite si minuni. cand intalnesti persoana potrivita, persoana care isi doreste o dragoste curata, da, mrejele iubirii coboara peste inimile lor.

fiecare din noi a suferit... mai mult sau mai putin; fiecare s-a curatat de rautati, frustrari, deziluzii, amagire, nesiguranta; fiecare a renascut mai bun, mai iubitor, mai intelept.

da. I WISH A TRUE LOVE! stiu azi, mai mult ca oricand, ca este POSIBIL.

P.S.: ma pregatesc temeinic pentru marea intalnire a vietii mele: INTALNIREA CU DRAGOSTEA ADEVARATA.


I wish

zambesc printre fulgii de zapada, zglobii ce coboara spre pamant.

zambesc caci "you wish" mi-a fost spus candva - nu demult - razand. eu ma hranesc cu zambete si rasete. nu stiati? cand mi-e greu si dor, apas butonul "zambete din amintiri" si il primesc pe cel mai potrivit.

da... asadar, I wish multe - hahaha, dar cel mai mult si mai mult, sa ma transform intr-o Claudia WoooW: puternica, vesela, echilibrata la extrem, optimista, inteleapta (atat de inteleapta incat sa imi ascult intuitia si sa nu mai las niciun om fara suflet, fara valoare de OM in viata mea), organizata, creativa, altruista, motivata.

I wish to read very, very much.

citesc "Diego & Frida" (Ed. Paralela 45) - biografia celor doi mari pictori, si sunt fascinata, uimita, socata de puterea de a trai si a-si implini vise a Fridei. am sa revin cu citate si detalii. ma incarc cu putere si ambitie din fiecare pagina. este o carte de "dezvoltare pesonala" ce merita lecturata. am inteles ca DA, CHIAR SE POATE. TOTUL ESTE SA VREI SI SA TE RIDICI. (ca in Caragiale: "si da-i si lupta!").

Am citit "Portretul lui Dorian Gray" care mi-a fost lectie de viata inainte de Craciun. Am invatat despre ce inseamna prietenia, frumusetea chipului , atat de trecatoare, si frumusetea sufletului, nemuritoare. Am admirat arta, frumosul care dainuie peste ani. Am fost marcata de ce inseamna puterea unei dorinte arzatoare. M-a fascinat cum este privita dragostea... si am inteles ca aceleasi probleme - despartiri, gelozii, sinucideri - au existat de cand lumea. Mi-a placut demnitatea si curajul personajelor.

Limbajul si descrierile m-au fermecat de-a dreptul. Personajul preferat mi-a fost pictorul - Basil Hallward -, omul care reuseste sa vada frumosul dincolo de chip.

Inteligenta vie, stralucitoare a personajelor m-a determinat sa citesc cu pofta pana la final, pagina dupa pagina.

Faptul ca o carte te poate schimba ca om.... de asemenea m-a marcat, ca cititor, cum l-a schimbat si pe Dorian cartea recomandata de Harry.


In final, I wish: Sarbatori fericite si La multi ani cu multe lecturi si frumos!