joi, mai 10

Am primit...daruiesc.... si stiu ca voi ajunge la Paris (candva)

Posted: 09 May 2012 11:00 PM PDT
frantaaa Jurnal de călătorie în Franța

Țara în care viața devine arta de a trăi, în care este ușor să poți iubi și unde băutura și mâncarea, istoria și tradiția sunt luate în serios – așa poate fi descrisă pe scurt Franța, una din cele mai atractive destinații turistice din întreaga lume.
Pe lângă frumusețile sale naturale, Franța este țara care a pus bazele lumii moderne. Acest film documentar face o incursiune în istoria Franței, în cele mai frumoase locuri ale sale, în stilul de viață al francezului simplu, dar și în rândul celor care duc spiritul acestei țări mai departe.
Descoperă farmecul și bucătăria franceză, renumită în întreaga lume pentru vartietatea bogată și calitatea mmâncărurilor, descoperă Parisul cu monumentele sale impresionante (Turnul Eiffel, Muzeul Luvru, catedrala Notre Dame) sau grădinile sale luxuriante, dar și castelele medievale, plajele Normandiei și orășelele tihnite din provincia franceză.

Vizionare online film documentar subtitrat Jurnal de călătorie în Franța

 http://filmedocumentare.com/jurnal-de-calatorie-in-franta/

FilmeRomanesti.eu - intra acum si vizioneaza gratuit cele mai bune filme romanesti din toate timpurile!

Articol EMPOWER

Posted: 09 May 2012 02:00 AM PDT
Vietile omenesti, ei bine, sunt alcatuite ca o compozitie muzicala. Omul, animat de simtul frumosului, transforma evenimentele imprevizibile (o muzica de Beethoven, moartea cuiva intr-o gara) intr-un motiv ce se inscrie si ramane in alcatuirea vietii sale. Revine asupra lui, il repeta, il modifica si-l dezvolta, asa cum face compozitorul cu tema sonatei sale.

Replicarea in relatii

La fel se intampla cu tipul de atasament pe care il replicam in relatiile noastre. Ne trezim ca, dupa cateva relatii, mai multe experiente in tandem, am replicat acelasi motiv, de cele mai multe ori unul in care autoritatea, dispretul, neincrederea au ramas singurele constante atunci cand i-am ales pe cei care voiam de fapt sa ne “implineasca” viata. Asta e ceea ce spunea Milan Kundera undeva in Insuportabila usuratate a fiintei.
Ce pare sa ne ghideze existenta e aceasta “putere” de a repeta, modifica si dezvolta motivele de a crea frumosul in jurul nostru. Uneori un frumos-urat, mai ales atunci cand realizam ca am trait, am repetat si dezvoltat viata altcuiva, in niciun caz a noastra.

Asteptari

De ce? Pentru ca tindem sa ne cream viata traind prin prisma asteptarilor celui de langa noi. Si iata o trista depersonalizare a tot ceea ce-am fost sau ce am fi fost sa fim. Un potential in noi decazut din drepturi! Si pe buna dreptate!
Fritz Perls in 1969 spunea ceva despre viata traita dupa asteptari:
Eu fac treaba mea iar tu o faci pe a ta. Nu exist in asta lume pentru a trai dupa asteptarile tale, iar tu nu existi pentru a trai dupa ale mele. Tu esti tu, iar eu sunt eu. Iar daca din intamplare ne gasim unul pe celalalt, e FRUMOS. Daca nu, nu mai ramane nimic de facut.
Oare chiar nu e nimic de facut? Sigur ca e – mereu putem sa facem cate ceva care sa ne creeze un Fals Confort – dar acesta e subiectul unui alt articol. Intrebarea e: putem sa traim cu celalalt acceptand ca nu e facut ca sa traiasca dupa asteptarile noastre? Iar daca nu, avem dreptul sa il invatam sa faca asta?
Pentru toti cei care acum iubesc, au iubit si pe urma vor iubi din nou: un partener e cineva care te ajuta sa devii cea mai buna versiune a ta, nu cineva care te forteaza sa fii cineva cine nu esti!
In loc de concluzie: omul, fara sa-si dea seama, isi compune viata potrivit legilor frumosului, chiar si in clipele cele mai adanci ale disperarii.
- articol scris de Sergiu Tamas -

Scrieri

Discutam cu o colega....
- Mi-am promis ca pana la 45 de ani scriu un roman, Mai am un an.
- Ai timp... Eu mi-am propus ca pana in decembrie sa scriu o carte despre barbati - colegi, vecini, prieteni, iubiti, elevi, trecatori, scriitori, rude  - vazuti prin prisma mea.
- Buna idee...
- Daaa... lucrez la liste... apoi incep profilul psihologic. :) Chiar ma gandeam ca din toamna as incepe o alta facultate. Oscilez intre jurnalism si psihologie.

Azi, am expediat carti spre prieteni.... 

Sunt obosita.... si  ma retrag la lectura.... "Eliberarea de cunoscut" de KRISHNAMURTI (mi-as dori sa reusesc....).