marți, august 27

27 august - Sfantul Mare Mucenic FANURIE

 
În timpul lucrărilor pentru scoaterea la iveala a zidurilor fortăreţei din Rodos (Rhodos), muncitorii au descoperit ruinele unei frumoase biserici de altădata, sub dalele căreia au găsit numeroase icoane. Printre ele, singura care era intactă era o icoană reprezentând un tânăr militar, care ţinea în mâna sa dreaptă o cruce, deasupra căreia se găsea o lumânare aprinsă, iar de jur-împrejurul icoanei erau reprezentate doisprezece scene ale muceniciei sale. Episcopul locului, Nil (1355-1369), a putut descifra inscripţia: "Sfântul Phanourios" (Fanurie).

Zi de pomenire: 27 august.
 
Am aflat acum ceva timp, vreo 2 ani (cred) despre acest sfant de la o buna prietena si foarte credincioasa, Iuliana. Am inceput sa citesc acatistul in momente grele, in care nu-mi gaseam linistea si nu stiam ce decizie sa iau. Lucrurile se limpezesc ca prin farmec, in cel mai scurt timp.
Intr-o zi, mergeam la un interviu. Nu stiam foarte bine sa ajung. Nu stiam ce autobuz sa iau. Un prieten imi indicase un autobuz gresit. M-am rugat si a venit exact autobuzul care avea traseu spre locatia unde trebuia sa ajung. Plus ca plecase tarziu de acasa. M-am rugat sa ajung la fix ora intalnirii, dar pentru a nu parea ca am intarziat, sa faca in asa fel incat cea care ma intervieva sa aiba ceva de facut, astfel incat sa pot respira. Nu va spun ca asa s-a intamplat!
Am gasit solutia si raspunsul pentru multe probleme in cazul carora am cerut ajutor. Ba chiar mi-a ajutat elevii sa ia note mari la biologie, la proba de bacalaureat.
Iti multumesc din suflet Sfantul Mare Mucenic Fanurie pentru ca ma auzi si imi asculti rugile, dandu-mi rapid raspuns!