vineri, octombrie 11

Poveşti în dar

În  ultimele două zile am primit poveşti... scrise pentru mine sau pentru a le transmite mai departe copiilor...
Mă simt răsfaţată şi binecuvîntată!
Nu am cuvinte  pentru a mulţumi. Sunt prea sărace! Mă rog Bunului Dumnezeu să leasculte rugile şi să îi aibă  în paza Lui.
Azi, m-am întîlnit cu Olivia Steer. Încă nu îmi vine a crede că o vedetă, soţie, mamă, şi-a rupt din timpul său preţios pentru a mă întîlni şi a-mi dărui cartea sa cu "Dulciuri de poveste".
Va fi un weekend cu lecturi şi rugăciuni intense... cu lacrimi de bucurie... de dor... de regăsire a sufletului şi a optimismului... :).
 


 
 Fie ca toate poveştile pe care le construiesc şi pe care voi vi le imaginaţi să devină  realitate în preajma Crăciunului şi a Anului Nou!

Mulţumesc :)

O poveste scrisă pentru ca eu să învăţ să descopăr frumuseţea din oameni.... să îmi înving temerile... să cunosc bucuria de a trăi şi a rîde precum un copil fără griji.
 
Sambata seara, ajung acasa, obosit de la serviciu, imi fac un dus, pap ceva si ma relaxez la un ceai de fructe de padure.
Maine se anunta o zi de duminca frumoasa, asa spun cei de la meteo ..:) suna interesant. Mai sorb o gura de ceai si... Trosc !!! Imi incolteste ideea sa plec la munte . Nu stau mult pe ganduri si imi arunc in rusac cele necesare pentru o zi la munte. :))) Nici macar nu stiu la ce ora am tren ...dar vad eu cand ajung la gara :). Emotionat de cum va fi maine la munte... adorm . Dimineata la 5 emotiile ceva mai aplificate ... poate de la cafea :)))...urc in autobuzul ce duce la gara. In autobuz mai erau cateva persoane ratacite de duminica..ce vrei la ora aia matinala :)). Ajung la gara si ma indrept fulgerator la primul ghiseu de bilete.Aici o doamna draguta ,trecuta de varsta a doua, cu un zambet strangar imi spune ca am un tren de la ora 6.30. Super zic eu ..vreau un bilet pana la Busteni:) Imi ia banii, imi da biletul si-mi ureaza drum bun si mare grija pe munte. Ma uit la ceas si constat ca mai am la dispozitie inca o jumatate de ora pana la plecare. Asa ca ma indrept catre un bar sa-mi comand o cafea :). O ce gustoasă şi aromată este cafeaua...parca merge şi o ţigară zic eu :). Îmi aprind tigarea,trag un fum si imi aduc aminte de vorbele doamnei de la ghiseu: 'MARE GRIJA PE MUNTE' . Ce a vrut sa spuna? Ca doar nu ma duc la razboi :))). Dar totusi poate ca are dreptate doamna. Daca nu va fi timp frumos? Daca traseul va fi greu si nu voi reusi sa ajung in varf. Daca ma voi accdenta? Daca si iar daca si daca... Si uite asa euntuziasmul de a ma bucura de o zi la munte s-a cam dus :(. Intre timp se anunta ca trenul 3001 cu destinatie Brasov a fost tras la peron. Ma uit la biletul ce-l ţin în mînă şi mă întreb : Să plec, să nu plec... şi uite asa pana cand un al doi-lea anunt imi suna in urche precum ca trenul va pleca. M-am decis. Plec! Nu mai zăbovesc şi alerg acum sa prind trenul. Nu apuc să fac doi metri de la bar, că cineva strigă la mine. Banii pe cafea domnule!!! Pff ... mă întorc, mă scotocesc după portofel... unde l-am pus? Era aici... off. Nu-l găsesc... trenul ţipă a plecare. A... gata! l-am găsit. Plătesc cafeaua şi fug acum cat mă ţin picioareele. Trenul se pune în mişcare ... încerc să mă urc din mers... dar nu reuşesc   :(.
L-am pierdut. Eeee... nu-i nimc zic eu :)
Merg să-mi cumpăr alt bilet şi plec cu alt tren. Ajung la ghişeu abia respirand şi in loc sa ma intampine acea doamna am o mare surpriza.
Pe un afis mare sta scris : 'Greva spontana CFR pe o perioada nedeterminata' !!!

Încet, pace şi calm

 
După o zi obositoare, ca după o săptămînă de muncă, am ieşit la plimbare...
Am colindat librăriile... am cumpărat două cărţi pentru elevele mele timide... încerc terapia prin lectură....
Apoi am fost prin magazine, să mă pierd prinde haine şi eşarfe şi încălţăminte specifică sezonului. Un băiat de la H&M a ieșit din tură și avea un trandafir alb pentru prietena care venise să îl ia de la muncă. Am zîmbit și am tresărit! E minunat să trăiești astfel de senzații, de bucurii, de emoții, de clipe...  și funcționează și cu o crizantemă sau altă floare!
Liniște și pace în viața mea... o perioadă...

Despre oamenii fericiţi :)

http://florinrosoga.ro/blog/fericirea-oameni/?awt_l=Gencw&awt_m=3lDlPpf2zqHMCuB



Surse și resurse

Ce părere ai tu despre fericire și cum crezi că poți deveni fericit? Pentru că momentan nu mai poți lăsa comentarii, postează acest articol pe Facebook sau pe blogul tău și scrie despre ce ai învățat aici.


Citeste intregul articol la http://florinrosoga.ro/blog/fericirea-oameni/#ixzz2hR7JUxQl