joi, mai 20

am avut parte de carte...

obosita, pornesc spre scoala. cu ochii carpiti de somn, realizez ca nu sunt in stare sa-mi tin echilibrul pentru a citi in autobuz. dupa doua statii, se elibereaza un scaun. ma bucur ca un copil caruia i se permite sa manance a doua inghetata, si ma asez. scot lucrarile din geanta, le citesc, dar parca mi-e jena sa le corectez. asa ca, ma razgandesc fulgerator, si aleg sa citesc. mai am cateva pagini din volumul intai din "Idiotul" de Dostoievski (inainte de a adormi, citesc altceva). citesc, si citesc. pagina dupa pagina. imi vine sa ma intorc acasa si sa continui sa citesc. trafic infernal, ce azi ma bucura, caci am loc in autobuz si citesc.
ajung la scoala. am intarziat 10 minute. ma vede dnul director - o dulceata de om. "ce faci fata mea?'; "la scoala, am intarziat!" si am fugit sa iau catalogul.
o eleva mi-a adus o carte. imi promisese de ieri. "Femeia venita de sus" de Miron Scorobete, Editura Albatros. "Dna, sper sa va placa. Sunt mai multe povestiri. Sa stiti ca sunt cam triste". "Nu-i nimic, e genul meu. Imi plac dramele".
plec dupa doua ore (acesta imi e programul in ziua de joi). trebuie sa ajung la un curs de perfectionare. nu mai am timp sa ajung acasa. ma opresc sa beau o cafea la McDonald's. mai am 5-6 pagini. citesc. am terminaaaat!!!
ajung la curs. primim carti pe tema cursului, si anume, drepturile omului si ale copilului (accesati www.irdo.ro). m-am simtit ca la serbarile de final de an scolar, cand eram premiata.
bloguind, am gasit o postare a unui prieten drag si talentat, care m-a bucurat (ador barbatii care citesc!!!) si m-a emotionat: http://tu26dor.blogspot.com/2010/05/prima-carte-ultima-carte.html
maine imi reinnoiesc abonamentul la biblioteca metropolitana (fosta sadoveanu). nu mai tine! s-a ingrosat gluma. a venit vremea frumoasa (desi de dimineata am dardait bine de tot), asa ca, voi citi in parcuri.
seara frumoasa si lecturi placute!