vineri, iulie 29

Lecţia vitaminelor prin benzi desenate

Într-o zi cu soare jucăuş, ce se tot ascundea după nori, am ieşit în grădină. Mă gândeam că legumele pe care le plantasem în primăvară şi le udasem cu grijă, mă vor lăsa să gust delicioasele fructe. De unde mi-a venit această idee? Am citit în revista pentru copii MEKI despre importanţa vitaminelor. Este un serial fascinant, cu Alex şi Oana, de la care puteţi învăţa mute lucruri folositoare.

Vitaminele predau la o academie renumită. Vitamina A, prima ce apare, se găseşte în morcovul portocaliu. Ea ne ajută să avem vedere ageră şi este importantă pentru piele. Vitamina B are mulţi fraţi şi surori. Vreo şaisprezece. Din umbra grădinii, se arată fermecătoarea vitamină C, adăpostită în ardeiul gras şi în pătrunjel aromat. Ţanţoşă, elegantă, bronzată, apare vitamina D. Ea ajută calciul să se fixeze în oase în prezenţa soarelui. Ultima, dar nu cea mai puţin importantă, soseşte la întâlnirea academică vitamina E. Ea este frumoasă, ne ajută celulele să rămâne tinere, pielea să strălucească de prospeţime. Se află adăpostită discret în alune, cereale şi legume verzi.

Accesând site-ul www.meki.ro, puteţi călători în lumea fascinantă a educaţiei, a lucrurilor miraculoase, pentru mici şi mari, pentru copii şi părinţi, unchi şi nepoţi, bunici şi mătuşi, căţei şi pisici.

Dacă nu aţi învăţat să citiţi, nu-i nicio problemă. O revistă de benzi desenate ajută foarte mult la dezvoltarea copilului, susţine site-ul www.meki.ro. În primul rând vă încurajează să vă împrieteniţi cu lectura. Banda desenată este o serie de imagini însoţite de câteva cuvinte. Efortul lecturii este minim, iar atracţia (din cauza imaginilor) este maximă. Este exact pasul intermediar între silabisire şi plăcerea lecturii.

Veniţi dragii noştri copii şi părinţi în lumea MEKI!

Aproape final de zi

O zi bogata, pot spune.

Plimbare prin Cismigiu...

Reincarcarea bateriilor intr-o biserica (Coltea) si manastirea Radu Voda.

Interviu la Aca-demia Group.

Postarea pe blog, in partea dreapta, a reclamei unui site de fotografie. Baietelul, personaj principal, e adorabil. E "prietenul" meu de facebook.

Finalizarea romanului "Doamna Bovary" de Gustave Flaubert. M-am indragostit putin de limba franceza si de romantismul vremurilor.

ca tot a venit vorba despre franceza, am primit si o scrisoare frumoasa de la un copil care s-a "indragostit" de mine, citindu-mi blogul intr-o seara de iarna. Am facut efortul de a-mi aminti franceza mea precara.

Am fost anuntata ca cineva vrea sa ma vada in august, ca sa stie ce a pierdut. "Hei, nu poti pierde ce nu ai avut!"

Maine program plin din nou... si va fi o seara cu o cafea luuuuuunga si povesti despre Viena si iar Viena si vise de calatorie... si lecturi... pasiuni interesante... de abia astept.

Pentru ca sunt un copil ce se rasfata, am norocul sa fiu trezita dimineata de o voce vesela: "trezirea, iepuras! nu fi puturos!" ha ha ha.

Vise de vara

Sunt trezita de oameni care vor sa ma vada. (iar am o perioada aglomerata, in care nu am timp pentru mine). Se stie ca eu am o viata sociala intensa, toti ma cauta sa povestesc, ca si cum as fi un mic bufon sau am de spus lucruri interesante, ce nu apar la gazeta din pacate.

Imi scot din sifonier haine uitate... noroc ca imi mentin sillueta (de fapt slabesc.... am ajuns la 46,3 kg). Imi doresc sa intineresc - sufleteste - pezi ce trece.

Mananc morcov. Am facut o pasiune pentru leguma bogata in vitamina A.

Citesc cu patos... tarziu in noapte.

Astept scrisori... mi s-a reaprins dorinta.

Astept sansa de a pleca din acest oras imbacsit. Astept.... pana cand? Dumnezeu stie!