marți, iulie 26

Tata e un erou

Am scris despre amici, mame, lectură, aşadar, cred că a sosit timpul să discutăm şi despre tătici. Pe mine una, reclamele cu taţi şi copii mă dau gata. În cele mai multe familii, tăticii sunt cei care îşi dovedesc măiestria neîntrecută în a spune poveşti celor mici. Chiar dacă vocea mamei este cea liniştitoare, potrivită pentru a citi basme înainte de culcare, tati poate să fie prinţul salvator pentru prinţesele din poveştile fiicei dragi. Tot tati ştie să transforme aventurile personajelor într-o realitate mai apropiată. Taţilor, aţi încercat să construiţi din material reciclabil costume pentru diferite personaje?

Ca educator, vă recomand benzile desenate din revista MEKI care vă vin în ajutor. Vă ofer idei şi planuri de joacă. Ca părinte poţi afla de pe www.meki.ro idei de jocuri noi pe care să le pui în practică cu copilul tău sau cum să eviţi violenţa în educaţie (chiar şi în cea mai „nevinovată formă a ei”). Cum să faci astfel încât copilul să nu împrumute obiceiurile tale nesănătoase.

Tati, atunci când ai timp liber, adori să petreci momente minunate cu copiii, nu-i aşa? Iar ei aşteaptă în acelaşi timp să audă încă o poveste fantastică pe care numai tu ştii să o spui. Poţi fi cu adevărat creativ atunci când inventezi eroi cu puteri supranaturale, iar dacă te pricepi să îţi şi schimbi vocea pentru a imita fiecare personaj, copiii vor fi de fiecare dată nerăbdători să te vadă în rol de narator.

Orice provocare are de înfruntat protagonistul poveştii tale, nu uita să îl scoţi din încurcatură la final. Finalurile fericite îi fac şi pe copii fericiţi şi le arată că există rezolvări şi la problemele din viaţa reală.

Nu uita, poţi să strecori în poveste şi valori pe care vrei să i le insufli copilului tău prin intermediul personajelor. Vei fi cu adevărat încântat când lecţia va fi învăţată şi vei auzi poate la un moment dat cum cel mic spune mai departe povestea unui prieten sau chiar unei jucării de pluş.

www.meki.ro oferă nu doar un loc sigur pe internet, ci şi un spaţiu educativ şi atractiv. Meki.ro promite să ajute copiii să citească mai mult si să îşi îmbunătăţească performanţele la învăţătură.

Tati, fii un erou asemenea personajelor din benzile desenate ale revistei MEKI!

Am fost la interviu

Clinica foarte frumoasa. Personalul tanar si amabil.
Directorul frumusel, medic, turc sau arab, foarte sincer. M-a intrebat de ce vreau sa plec din invatamant. Am spus: motive financiare.
- A, pai stati asa! Ce pretentii salariale aveti.
Am spus.
- Din pacate, caci nu vreau sa va pacalesc, sa va promit mare cu sare sau sare cu mare, cum se spune - eu am zambit - si noi va putem oferi acelasi salariu. Nu cred ca vreti sa plecati de acolo, unde aveti timp liber, sa veniti aici la un program mai strict, desi postul nu presupune stres si efort.
- Da, aveti dreptate. Va multumesc.
- Si eu va multumesc!
.....

Oricum, cat am asteptat acolo, caci am ajuns putin mai devreme, aveam tendinta de a pleca. Ciudata senzatie!
Stiu foarte bine ca sunt facuta pentru educatie. De unde? Drept dovada ziua de ieri. M-am intalnit cu o pustoaica de 15 ani, sa ii dau o poveste personalizata scris pentru un baiat pe care il place. Imi spune:

- Sarut mana.Credeam ca sunteti mai batrana.
- Ha ha ha. Sunt batrana, dar nu arat. De fapt sunt o vrajitoare foarte sexy.
- As vrea sa ne vedem la un suc, sa mai discutam.

Pe seara, m-am intalnit cu alte pustoaice, una mai frumoasa ca alta. Bianca... o fata frumoasa, zambitoare, desteapta, scrie uff, senzational pentru anii ei, un copil talentat.Doi domni in varsta, ne-au si complimentat: "Domnisoarele noastre frumoase, sarut mana!"
Cea de-a doua, Diana, o bruneta frumoasa, inalta - voia sa urmeze academia de politie (dar e prea feminina pentru uniforma aceea sinistra) - este studenta.

Le-a facut cadou carti. Bia le castigase in urmaunui concurs la mine pe blog.

CONCLUZIA: sunt facuta pentru a lucra cu cei tineri... pentru a educa. CLAR< NU? Voua cum vi se pare din exterior? Astept pareri cu nerabdare!