vineri, martie 2

Eu si martisoarele

La prima ora din ziua de ieri, am primit o zambila si un martisor. Mi-am legat snurul alb/rosu la bratara ceasului sa ma protejeze de rele si am plecat sa-mi iau concediul medical.
Intoarsa, cu gandurile si ofurile mele, am primit un telefon de la curierul care ma anunta ca imi va aduce cartea comandata la ALL pentru concursul vALLuntar (intrati pe site-ul editurii pentru dealii; mai puteti comanda carti pana pe 4 martie; profitati de ocazie; sunt gratis si trebuie sa le faceti o recenzie care sa fie publicata pe blog).
Am ramas imbracata in rochita si aranjata. Curierul era atat de tanar si bine dispus, ma privea asa fericit. zambeam si ma gandeam ce usor poti binedispune un barbat.

Ziua de ieri mi-a adus mesaje, convorbiri, felicitari virtuale de la domni interesanti, carora le multumesc ca nu m-au uitat. Chiar ma gandeam ca a ierta inseamna uneori enorm si este atat de bine sa te simti impacata si linistita, tu cu ceilalti.

A fost ziua in care, m-am rasfatat (bine, dupa ce am muncit la ce am de finalizat urgent... cam multe recunosc ca s-au adunat, din nou)... cu un film minunat (la care nu am mai plans, dar merita vazut sau d ecitit cartea) "O ZI" . Este vorba despre o prietenie dintre un baiat si o fata, tineri absolventi de universitate. au stabilit ca in fiecare an sa se intalneasca pe 15 iulie. El (Dexter, Dex prescurtarea pentru relatia lor), baiat de bani gata, ea, o fata saraca (Emma sau Em cum se alinta ei), care isi castiga existenta intr-un bar. Este talentata... in timp ajunge scriitoare la Paris (am zambit si mi-am zis in gand automat: "si eu voi face asta"). El decade, incepe sa bea si sa ia droguri. Dex se casatoreste si are o fetita. Relatia nu merge si divorteaza. O cauta pe Emma la Paris, care era fericita alaturi de un cantaret de jazz (romantic, inteligent... tipul acela de barbat woow pentru o femeie)... si se simte abandonat cand intelege ca a ajuns prea tarziu. Em renunta la relatie pentru el. Se casatoresc. Nu pot avea copii. Pe bicileta in drum spre intalnirea cu Dex, Emma este calcata de o masina. El este ravasit. Tatal sau ii ridica moralul, spunadu-i sa invete sa traiasca, ca si cum Emma ar exista. El asa facea de 10 ani, de cand ii murise sotia de cancer.
Dexter are o relatie minunata cu fiica sa, Jasmine. O plimba prin locurile pe care le cutreierase cu Emma.

Un film despre iubire... despre faptul ca dragostea cand exista invinge totul, care si dupa ani si alte relatii care pur si simplu se incapataneaza sa functioneze... despre incredere... despre talent, reusita si ideea ca: intre un barbat si o femeie nu poate exista doar PRIETENIE. :)) Hahahaha.....

Tarziu in noapte, deoarece tusea nu-mi dadea pace... am terminat de citit "MARELE GATSBY" de F. Scott Fitzgerald. Un alt tip de dragoste... O carte ce ma plictisese la inceput, apoi mi-au placut cateva expresii, descrieri, ca in final sa ma tina captiva pana la ultima pagina. Redau ultimele doua paragrafe din carte....

" Gatsby crezuse pana la urma in luminita aceea verzuie, intr-un viitor frematator, care se indeparteaza insa cu fiece an in fata noastra. Ne-a scapat o data, dar ce importanta are... maine o sa fugim mai repede, ne vom intinde bratele mai departe... Si tot asa, pana intr-o dimineata...
Si tot asa, trecem de la o zi la alta, barci impinse de curent fara incetare, tot mai inapoi, in trecut."

TRAITI... TRAITI INTENS FIECARE CLIPA, FIECARE ZI... FACETI DIN EA UN VIS IMPPLINIT, UN ZAMBET, UN SLOGAN: "DA, AM REUSIT SA FIU FERCIT/A".