joi, noiembrie 11

suparata... pe parinti

de doua saptamani sunt "hartuita" pentru ca am dat note de 4. azi, am clacat! dar nu renunt. imi iubesc meseria si stiu foarte bine cu ce se mananca.

nu sunt parinte, dar nimeni nu are dreptul sa imi incalce statutul si pregatirea. fetitele respective, cica ar invata cu mama. ok! sa vina mamele la ascultat atunci. am fost trista azi. elevii au vazut asta si nu s-au simtit confortabil. elevele cu pricina au fost ascultate si le-am rugat sa isi puna singure note. mai mult de un 6 cu indulgenta nu si-au dat nici ele.

dragi parinti, nu dau note pe frumusete, pe cat de mult rimel au fiicele dvs. pe gene la doar 12-13 ani. atata timp cat am copii care invata - deci clar nu am probleme de predare - notarea se face de la 1 la 10. asa scrie pe prima pagina a catalogului.

eu nu am venit sa dau indicatii cum sa va cresteti copiii, sau cum sa obtineti rezultate bune in meseria pe care o aveti! repet: imi iubesc meseria si nu o practic de ieri de azi.

incercati sa oferiti copiilor si o doza de bun simt. azi, le-am vorbit despre cuvintele magice: "te rog frumos!". "multumesc", "buna ziua!".

un elev imi spune: "a zis mama sa-mi treceti notele in carnet!" suparata, obosita si stoarsa de puteri, il intreb: "si altceva ce a mai spus sa fac?"

unui alte colege - slava Domnului ca nu sunt singura "atacata" - i s-a spus: "a zis mama sa imi dati nota! suntem in noiembrie si eu nu am nota!"

o colega de romana, a fost "invatata" de o mamica despre sinonime... din nefericire, mamica a plecat cu coada intre picioare: era vorba despre sinonime contextuale. DEX-u nu facea fata...

dragi parinti, va stimez ca sunteti parinti.... dar scoala... e scoala... iar dascalii sunt - majoritatea - bine pregatiti. nu va contest studiile, dar daca va amintiti de pe vremea cand erati elevi... nimeni nu stralucea la toate materiile.

va vand un pont: cand invatati cu ai dvs. copii la biologie, nu reproduceti textul, ci incercati sa faceti conexiuni intre notiuni. Multumesc!