marți, martie 8

Promovez "Coltul Colectionarului"


candva, imi propusesem sa sterg acest blog. aveam impresia ca rostul lui se sfarsise. cu degete tremurande, cautam butonul care sa-l faca sa sara in aer. cu lacrimi siroind pe obrajii palizi de durerea ce-mi sfasie necontenit craniul, ma razgandesc. este locul ce-mi cunoaste sentimente, trairi, spectacole si carti lecturate. daca ma intorc in timp, de multe dintre evenimentele traite nici nu-mi mai amintesc.

dar, altceva voiam sa povestesc. azi, am simtit cum blogul meu plin de viata - precum ii e numele "BIOS" - isi gaseste rostul in blogosfera.

stiti ca sunt pasionata de carti, lectura (orice, in special biografii) si scris (desi am fost desfiintata public azi). am descoperit un colt al colectionarului de carti vechi, frumoase, utile, care te fac sa te intorci in timp, sa retraiesti clipe dragi, si schimbul de carti intre colegi. ati facut asta in copilarie? ati imprumutat carti de la un coleg sau altul?
iata despre ce vorbesc: coltulcolectionarului.

am descoperit carti dragi, lecturate in copilarie la umbra visinului din curte. am descoperit o carte scrisa de Ilie Tanasache care cred ca ar interesa-o pe prietena mea, Iuliana. m-am gandit cu drag la toti prietenii din blogosfera care iubesc cartile. am o mare rugaminte la ei: sa preia bannerul, sa promoveze acest site. chiar merita. va las sa va convingeti singuri. cred in dragostea voastra pentru carti, lectura si promovarea culturii.

cine ma ajuta sa promovam acest site?

multumiri, ganduri senine, imbratisari magice!

8 martie




La multi ani voiosi, calmi si blanzi, echilibrati si senini, cu zambete si bucurii nenumarate, ganduri alese si tot ce este mai frumos, tuturor femeilor (si fetelor) minunate pe care le cunosc,(colege, prietene, cititoare ale blogului) le admir si pe care imi doresc sa le fac fericite ca m-au intalnit!

La multi ani mama! V-am spus ce mama adorabila, talentata si speciala am? Da, a fost o mama exigenta... dar in momentul in care mi-am luat dreptul de a-mi controla viata, nu s-a opus. Stiu - si-i multumesc - ca daca nu ar fi fost ea mama mea, nu as fi fost atat de feminina, sensibila, placuta si apreciata. Am invatat lucruri deosebite: de la a fi unica (prin faptul ca iti tricotezi un pulover, sau iti crosetezi un guler - aveam gulere speciale la uniforme in scoala) pana la a darui neconditionat si a lasa loc de buna ziua de fiecare data.
Te iubesc enorm, mama! Pe zi ce trece mai mult.... si vreau sa fii mandra de mine, intr-o zi (cat mai curand, poate)!

*
pentru mine a fost o zi deosebita: flori, imbratisari, zambete, urari deosebite ( "sa te mai ingrasi putin, desi ai o silueta de invidiat"; sunt masurata zilnic, mai rau decat daca as participa la concurs de Miss), mesaje si telefoane de la domni.
ieri, am primit in dar o carte "Podul suspendat" de Suzana Deac, de la cititordeproza. multumesc!
tot ieri, am gasit in parbrizul Matizului meu fâşneţ, un mărţişor. am zâmbit tot drumul spre casă. e minunat să ai parte de astfel de surprize. pentru mine chestiile astea şi felicitările, cuvintele frumoase, fac mai mult decât un Nissan la scară.