marți, octombrie 13

Liste

Cred că trebuie să fac liste... pentru a ajunge să fac tot ce îmi propun.
Lista de priorităţi care să-mi devină sfântă.
Dar, cea mai importantă declar lista pentru Crăciun. Deja miroase a iarnă, vin fiert cu scorţişoară.
Vreau să încep din timp să mă gândesc la cadouri şi să le achiziţionez.
O altă listă, care este în funcţie de ceva vreme, este lista dorinţelor sau a viselor.
Câteva dintre ele sunt bifate, deşi nu credeam că se vor împlini.
Zâmbete şi bucurii, vise pufoase - ca un nor de vată de zahăr - şi împlinite...

Citate - "Lupul de stepă" de Hermann Hesse

"Stăteam linştit, încălzit de flacăra trecutului meu, de strălucirea slabă a unei constelaţii care, între timp, apusese".
"Omul modern este energic, capabil, sănătos, rece şi sever, un tip remarcabil care se va descurca fantastic de bine în războiul următor".
"Ceea ce doreşti dumneata este să părăseşti timpul acesta, lumea aceasta, realitatea aceasta şi să pătrunzi într-o alta, care să ţi se potrivească mai bine, într-o lume atemporală. Fă-o dragă prietene, te invit chiar s-o faci. Ştii, desigur, unde se afla ascunsă cealaltă lume, ştii că de fapt cauţi lumea propriului dumitale suflet. Numai în propriul dumitale interior trăieşte cealaltă realitate la care râvneşti. Eu nu pot să-ţi ofer ceva ce nu există deja în dumneata, nu pot să-ţi deschid o altă galerie de imagini decăt pe aceea a sufletului dumitale. Nu pot să-ţi ofer nimic, poate doar un prilej, un imbold, o cheie. Eu nu te ajut decât pentru ca propria-ţi lume să devină vizibilă şi atâta tot."
Am să caut şi eu lumea din interiorul meu. am să renunţ la idealuri şi lucruri măreţe. Mă voi bucura mai mult de lucrurile mărunte ce-mi sunt oferite. Nu voi mai ţine cont că X mă priveşte nu ştiu cum, că nu am citit nu ştiu ce carte. Shakespeare cu Shakespeare... vii cu vii. Zâmbesc.

Luni într-o zi de marţi

Descriu o zi de luni, într-o zi de marţi. Şi nu oricare marţi, ci una de 13. Nu vreau să fiu superstiţioasă. Citisem undeva, cândva, că, superstiţia e considerată păcat.
O zi ploioasă. O zi de toamnă veritabilă. Îmi plac doar ploile calde de vară. Ştiu că fiecare ploaie are farmecul şi rostul ei. Primăvara, ploaia udă seminţele şi vor creşte vlăstare, ce vor deveni arbori semeţi- ce ne vor proteja de caniculă -sau flori colorate, care aduc veselia în jurul nostru.
Muzica de diferite genuri descoperită la întâmplare îmi bucură sufletul, îmi mângâie timpanele. De exemplu, încercaţi Yiruma - Kiss the rain (http://www.youtube.com/watch?v=jCSe66pWNmc).
Drum spre şcoală. Colegi care încep să comunice, să fie mai umani. Poate sunt eu o fiinţă exagerat de sociabilă... dar mă modelez după persoanele din jurul meu. "Dragoste cu forţa nu se poate".
Elevii au început să mă placă, să mă considere "de-a lor". Poate, într-o zi de vară, vor şi învăţa. Da, vreau să înveţe pentru ei şi nu pentru mine sau pentru notă - ceea ce fac - sau pentru părinţi.
La finalul orelor, o elevă care ştie că am drum comun cu ea pe o anumită porţiune, îmi spune că mă aşteaptă, să mă însoţească până la tramvai. Accept. Îmi vorbeşte despre familia ei, despre broasca ţestoasă şi câinele vecinului de care are grijă, despre faptul că - ceea ce m-a emoţionat teribil - de abia anul trecut a descoperit cine este cu adevărat Moş Crăciun. Am descoperit ce minunat este să fii copil.
Seară... familie... lectură... muzică... prieteni... odihnă şi multe vise, căci visele nu mor niciodată. Ele sunt cu noi mereu şi dacă le îngrijim, ele devin realitate.
Credeţi în visele voastre şi aveţi mare grijă de ele!