marți, decembrie 8

Zambiti

Chamfort:"Dintre toate zilele, pierduta e aceea in care nu ai ras."
Arcadie Percek:"Rasul reprezinta o supapa de siguranta a vietii."
Voltaire:"Sa radem, caci pana la urma cu asta ne alegem."
Beaumarchais:"Ma gandesc sa rad, ca sa nu fiu silit sa plang."
Victor Hugo:"Rasul e ca soarele, alunga iarna de pe chipul oamenilor."

Culoare


Imi cumpar acuarele sa-mi pictez zilele si clipele in culori vii. Sa imi desenez un zambet larg si roz cat Casa Parlamentului. Sa imi asez soare in fereastra pentru a-mi lumina si inveseli fiecare dimineata.
In curte, imi voi colora un curcubeu care sa ma mangaie calduros atunci cand am nevoie. Norii vor fi pufosi se veseli, cu forme caraghioase si copilaresti, vor fi printi si zane, zmei si cai nazdravani, delfini si sirene.
Flori multe si zambitoare, sa-mi atinga obrajii cu petalele lor catifelate.
Aleile sa imi fie bine marcate si sa duca la palate cu Feti Frumosi si Ilene Cosanzene, sa rad si sa dansez la baluri de poveste.
Caleasca sa fie din zahar si vizitiii chipesi.
Pulovarul de mohair e atat de moale, cald si parfumat... adorm si ma trezesc... poate, maine.
Somn linistit, zambete si bucurii, vise placute si realizabile!

Educatia incotro?


Zilele acestea am ajuns intr-un liceu de elita al Bucurestiului. Am vazut si copii civilizati... am inteles ca mai sunt copii carora le place sa citeasca si sa invete. Dca as ajunge in minister - nu imi doresc, dar cine stie ha ha ha- as scoate din materiile inutile. A face o alta programa scolara. Sincer... m-as gandi si as face ceva foarte atractiv si foarte util pentru elevi. Chiar sa inevte sa faca ceva practic. Sa stie exact despre ce se spune in teorie.

azi, o profa de engleza spunea ca pustii sunt foarte bine pregatiti engleza. De ce? caci parintii ii mediteaza, clar. De ce franceza si alte limbi straine nu invata? Ok..problema lor.

O profa de matematica spune: "sunt doar la engleza bine pregatiti. la matematica sunt din ce in ce mai slabi."

Problema este alta si e un semnal de alarma. Am citit diverse articole - pentru a fi un profesor cat mai bun - si am aflat ca, la nivelul tarii exista foarte multi copii cu probleme psihice, violenti, probleme comportamentale.

Pentru a arata ca nu sunt eu paranoia, va amintesc ca actorul Tudor Chirila a avut un program desfasurat in marile licee din Bucuresti. Nu a ramas cu o impresie placuta in urma vizitelor facute. Un articol despre educatie a postat si azi aici: http://tudorchirila.blogspot.com/2009/12/moartea-educatiei.html

Cu toate acestea, eu azi, sunt mandra de elevii mei. Am avut olimpida faza pe scoala si au obtinut rezultate bune, iar o fetita merge la faza pe sector.

Deci, daca vrei se poate...