luni, februarie 18

In brate straine - de Andra Pavel

Literatura politista, nu este genul meu preferat. Insa, cum pofta vine mancand... tot citind diverse pasaje pe facebook, pe blog... din cartea "In brate straine", Editura Crime Scene 2011- si nu numai -, scrisa de o eleva talentata din Curtea de Arges... gasind si ceva bani pentru carti disponibili... am profitat. Am comandat cartea de la autoare, cu autograf. Am citit pe nerasuflate. Am stat inchisa in casa, si am citit.

Bravo Andra! Scrii minunat! Te admir. :) Promit sa te citesc mereu si mereu.

Atata dragoste... mister... fir epic... labirint al actiunii... super bine solutionat. :) 
Esti SUPER TALENTATA. Continua... cinste tie. :)

Sfat de la Nicola Florina :)

Nu iti fa griji daca nu ai un partener de viata si esti o persoana singura in aceasta perioada sau daca ai o relatie si nu merge asa cum iti doresti. Tot ceea ce ni se intampla in aceasta viata se intampla cu un motiv. Daca esti o persoana singura, inseamna ca ai nevoie sa petreci timp cu tine si sa descoperi ce vrei cu adevarat. Daca esti intr-o relatie care nu merge cum iti doresti e pentru ca ai o lectie de invatat.

Daca ai o relatie fericita inseamna ca acela e locul in care meriti sa fii acum.

IUBESTE SI BUCURA-TE DE VIATA!

O săptămână excelentă, Claudia!

O săptămână excelentă, Claudia!

Ghid pentru un nou început

Ai suferit destul, a sosit timpul să te ridici şi să porneşti la drum. şterge-ţi lacrimile, scutură-te de praful trecutului şi începe să-ţi faci bagajele. Dacă ai reţineri aminteşte-ţi că momentul prezent e tot ce contează pentru că de acest moment depinde viitorul tău.
Limpezeşte-ţi mintea de la atâtea gânduri de durere, spală-ţi ochii ca să te asiguri că vei vedea mai bine şi mai clar de acum înainte. Pune în bagajul tău lecţiile învăţate din experienţele trecutului, încredere în tine, dorinţa de a cunoaşte şi de a te cunoaşte. De asemenea nu uita să adaugi puţină credinţă şi să porneşti la drum convins că totul se întâmplă aşa cum e mai bine pentru tine.
După ce ai împachetat, poţi să-i laşi un bilet suferinţei tale din trecut, mulţumeşte-i pentru lecţia pe care tocmai ţi-a dat-o şi lasă detaşarea să-şi facă datoria, o laşi pe mâini bune . De asemenea, înainte să păşeşti pe pragul casei ar fi bine să arunci o privire în oglindă pentru a-ţi aminti de această imagine peste câţiva ani. Dacă te-ai uitat în oglindă şi ai văzut o faţă obosită, brăzdată de lacrimi, cu cearcăne şi ochii înroşiţi, ce aştepţi? zâmbeşte! Nu, nu începe iar să-ţi plângi de milă.
Ai ieşit afară în stradă, simţi cum frica devine una cu frigul dimineţii şi îţi pătrunde în oase… „Oare ce va fi? Încotro mă îndrept? Ce m-a apucat? Poate era mai bine dacă rămâneam unde eram, poate m-ar fi ajutat cineva, poate aş fi putut să îndrept…” Bla bla, te vor năpădi gândurile contradictorii şi dacă le vei permite îţi vor întoarce sufletul pe toate părţile. Stai puţin…tu controlezi gândurile sau ele pe tine? Chiar crezi tot ceea ce îţi spun gândurile? Lasă-le să bolborosească dacă asta vor, tu eşti aici şi acum, pe un nou drum.
Eşti afară, pe stradă, simte aerul. Inspiră, expiră…simte respiraţia cum pătrunde prin toată fiinţa ta ca un vânt care vesteşte primăvara. O simplă respiraţie făcută de câteva ori într-un mod profund limpezeşte apa tulbure din minte şi te înnoieşte. Simte-ţi corpul, un miracol cu care ai fost înzestrat.
Priveşte în jurul tău, priveşte oamenii care trec pe lângă tine. Simţi că trăieşti? Nu e o minune? Nu uita să-ţi ridici privirea spre cer ori de câte ori ai tendinţa să-ţi apleci capul.
Nu contează atât de mult ce va fi, important este ceea vei deveni în urma acestei noi experienţe şi ceea ce vei învăţa din ea. Curaj! Viaţa te aşteaptă cu nerăbdare să o descoperi. O mulţime de oameni minunaţi aşteaptă să-i cunoşti. Dragostea te aşteaptă s-o trăieşti. A sosit timpul să trăieşti cu adevărat!
Ai ajuns în Gara Noului Început. În orice tren te vei urca te va duce pe un drum necunoscut, dar tu îi stabileşti destinaţia. Bucură-te de călătorie, tot ceea ce a fost sau ai fost a rămâne în urmă, eşti liber! Închide ochii.
….Ai ajuns? Bine ai venit în Viaţa ta!
Adela Moldovan @ Lectii din viata