miercuri, februarie 13

Scriere nebuna...

E dimineata si frig. Visele ma urmaresc. zambetele stau inca in cutii. Sunt pregatite sa sara precum jucariile pe arc. Mi-e dor de tine. E rosu la semafor. Privesc in stanga... rapid in dreapta, si traversez. Mi-e dor de tine. Stiu ca nu iti pasa... si m-am obisnuit cu acest aspect al vietii. Dragostea nu este pentru toata lumea, pentru toate loazele, pentru toate visatoarele pamantului. Intr-o zi, iti va fi dor de mine, iar mie mi se va fi terminat dorul de dor. Totul are o limita. 
- Hei.. ce grabita esti!
- "Sunt grabita si-s grabita ca mi-i casa ne-ngrijita si mi-s rufele la soare si copii-mi cer mancare".
- Otilia Cazimir... hahaha...era cat pe ce sa ma pacalesti. 
- Am ore... in 5 minute se suna de intrare. Esti bine?
- Relativ...
- Totul e relativ... sa nu uiti asta. O zi magica.
*
- Doamna, credeti in magie?
- Da, cred... cu toata taria. (doar il intalnisem azi dupa luni de zile... pe unul din fostii la care tinusem, dar pe care il inselasem pentru ca el nu stia ce vrea de la viata, iar pentru mine viata este masurata si vreau sa o traiesc).
- Am descoperit magia ieri la meditatie la matematica... niste numere care se scad si niste numere care se adauga formeaza ceva magic. Un sir de numere...
Elevii mei ma tin in viata. Sper ca intr-o buna zi, sa mi se indeplineasca povestea ce mi-a daruit-o eleva mea de la o clasa de uman, Silvia. 
Ingerii nu dorm! "Ingerul striga!" si Fanus Neagu... scria... ca  si mine intr-o buna zi....
*
Noaptea imi sprijina visele in palme. Randurile alearga prin fata ochilor. Am primit o carte azi... scrisa de un coleg de limba si literatura romana. Intalnesc oameni care sunt fericiti ca ma cunosc... ca sunt din tagma lor... dar eu scriu in joaca... traiesc in joaca... numai profesia mi-o fac la modul serios. Hahaha... si sper intr-o minune... sa am o statuie cand nu voi mai fi. 
Vise care sa se implineasca in zori.

Martisoare caritabile :)

Dragilor, 

Elena, un om bun cu suflet mare a pregatit multe, multe martisoare "caritabile" pentru a ajuta câțiva copii dintr-un centru de plasament. Bănutii pe care-i va strânge din donația mărtisoarelor vor fi donati in totalitate pentru cumpararea unor produse de igiena pentru acesti micuti.

Dacă doriți să faceți o faptă bună, de fapt doua, pentru ca veti face doua bucurii in acelasi timp puteti lua legatura cu Elena aici:


Mai jos va trimit si mailul pe care mi l-a scris Elena. Dacă dați click pe link puteti să vedeti si martisoarele. 

Multumesc

"Dragii mei,

Dupa cum stiti multi dintre voi, o mica pasiune de-a mea este lucrul de mana:). Acum ca vine Martisorul m-am gandit sa imbin placutul cu necesarul si asa am indraznit sa va arat martisoarele pe care le-am realizat cu migala pentru anul acesta. Ce este deosebit la ele fata de altele? Pai cumparandu-le aveti ocazia de a face in acelasi timp si o fapta buna! Suma care se va strange din vanzarea martisoarelor va fi donata integral pentru achizionarea de produse de igiena pentru copiii mici (pana in doi ani) aflati intr-un centru de plasament (pampersi, servetele umede, creme de poponel). Aceste produse nu sunt lasate pe mana ingrijitoarelor ci sunt folosite direct de membrii unei asociatii (din care face parte o foarte buna prietena de-a mea) la fiecare vizita a lor acolo - adica aproape zilnic. Asadar, martisoarele sunt aici : http://www.hartiacolorata.com/2013/02/martisoare-2/, voi veni personal sa vi le inmanez si astfel avem ocazia sa ne si vedem :).

Aveti grija de voi!

Elena"
 
Nicoleta Ţintea
 
 

Căutătorii de povești - concurs



http://bookaholic.ro/castiga-cartea-cautatorii-de-povesti.html#comment-15427


Vă povesteam acum nu mult timp de Căutătorii de povești, un proiect frumos ce s-a concretizat într-o carte pe care orice bibliotecă din România ar trebui s-o aibă. E o carte care arată foarte, foarte bine unde patru povestitori – Cătălin Ştefănescu,Vlad PetreanuIrina Păcurariu şi Radu Paraschivescu - adună micile povești ale bibliotecilor de provincie, unde sunt portrete memorabile de oameni și, mai ales, o mare și simplă dragoste pentru cărți.
Avem și pentru voi un exemplar din Căutătorii de povești. Pentru a-l câștiga, trebuie să ne povestiți o experiență de-a voastră într-o bibliotecă publică. Ce v-a impresionat, ce s-a întâmplat, cine era acolo? Da, vrem o mică poveste.
Deadline: 18 februarie ora 15:00. Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința concursului. Vă rugăm să semnați cu numele real și să folosiți o adresă de e-mail validă. Succes!
 Cartea din raft
de Claudia Groza
 

Salariul meu se terminase de câteva zile bune. Aveam nevoie de cărţi ca de aer. Mi-am amintit că deţin un abonament la Biblioteca Metrooiiltană. Perfect! Zâmbetul mi s-a instaurat pe faţă, victorios! Pornesc fericită spre bibliotecă. În buzunarul stâng al rochiţei tricotate, stă cuminte lista cărţilor pe care mi le doresc. Inima o ia la trap. Este nerăbdătoare să citească despre psihologia oamenilor obişnuiţi din “La taifas” de Aurora Liiceanu, despre “Istoria romanţată a unui safari” de Daniela Zeca, despre marea pe parcursul celor patru anotimpuri în “Maria şi marea” de Radu Tudoran.
Împing uşa metalică a bibliotecii. Las haina la garderobă şi mă îndrept grăbită, avidă de lectură spre rafturi. Nu găsesc o carte. O doamnă amabilă se apropie.
-          Vă pot hi de folos?
-          Mulţumesc. Aş dori o carte de Radu Tudoran.
-          Imediat, să verific.
Tastele calculatorului devin nervoase. Ţac-ţac-ţac.
-          Aveţi noroc. Este în arhivă. Merg să o aduc.
Inima-mi tresaltă. Gândul îmi fuge la îngeri şi la rugi ascultate.
Nu sunt atentă. Geanta atinge  raftul şi o carte îmi cade la picioare. O ridic. “Mic dejun la Tiffany” de Truman Capote. Filmul se derulează… stop… Audrey Hepburn şi atât.  O iau cu mine. Această carte are nevoie de lectură, precum o pasăre de aripi.
-          Poftiţi cartea, şopteşte doamna bibliotecară, cu zâmbet cald şi voce de înger.
-          Mulţumesc. Fie ca bucuria şi zâmbetul să vă însoţească mereu.
Din geantă, marea îmi şopteşte despre iubirile de la ţărm… “Şi tu vei trăi cândva o astfel de iubire… pe nisipul fin al malurilor mele pătimaşe”… “Maria şi marea” de Radu Tudoran…