sâmbătă, ianuarie 19

Seara cu film

Periodic, vizionez un film, insotit de un vin fiert... sau o limonada... sau o cafea.... de rasete si discutii interesante. Ma bucur ca exista astfel de momente in viata mea... nu stiu pentru cat timp.... dar sunt... si le asimilez... ca pe vitamine.
Am vizionat "Secrete de familie" (2005), regia Rob Rainer, cu Jenifer Aniston, Kevin Costner.

Viata Sarei Huttinger (Jennifer Aniston) se afla intr-un moment de cumpana. A acceptat cererea in casatorie a prietenului ei, Jeff (Mark Ruffalo), dar nu este deloc sigura ca asta este ceea ce-si doreste... de fapt, ea nu prea stie ce vrea in general.
Daca in viata personala nu stie ce vrea, nici cu viata profesionala nu sta mai bine - isi doreste sa fie o jurnalista de succes, dar cariera ei s-a oprit la coloana de anunturi mortuare a ziarului New York Times.

Ca sa puna capac la toate, ea merge acum acasa in Pasadena, pentru a asista la nunta surorii ei, ceea ce inseamna ca va petrece mult timp cu familia ei obsedata de tenis.

Ea este cumva oaia neagra a familiei, si niciodata nu s-a intregrat in activitatile care au legatura cu rudele ei. Dar cand il cunoaste pe milionarul ce face afaceri pe Internet, Beau Burroughs (Kevin Costner), descopera pe neasteptate niste secrete bine-pazite, care ar putea s-o ajute pe Sarah sa descopere adevarul despre familia ei si sa afle cine este ea cu adevarat.

Roman de Daniela Zeca

Cum imi doream mult de tot sa lecturez "Istoria romantata a unui safari" de Daniela Zeca, Ed. Polirom, colectia +10, am mers la biblioteca Metropolitana si am imprumutat-o. 
Este descrisa o idila intre o tipa corporatista, frumoasa, europeana, eleganta, care ramane sa traiasca o perioada in Africa.... Indragostita de Mehria, un arab frumos, cunoaste cultura lor... invata ce inseamna traditia, importanta condimentelor, intalneste alte femei asemene ei, indragostite de arabi... 
Finalul trist... m-a readus la realitate... viata e dura (si am trait-o de atatea ori pe pielea mea). Important este sa adun amintiri, astfel incat la batranete sa ma despre ce povesti, despre ce scrie, din ce trai....