sâmbătă, noiembrie 19

La Gaudeamus, birjar!

Îmi era dor de o aventură în lumea fascinantă a cărților (în care mă învârt mai mult sau mai puțin). 
Așadar, soțul mi-a dat liber la nebunie. Pentru mine o ieșire este echivalentul unui câștig la loto. Hahaha! Sunt tot timpul cu gândul la gemeni și că am atâtea de făcut! De spălat, de scris, de planificat, de hrănit copii, de iubit soț, etc. 
Pe drum am realizat că mi-am uitat cardul activ RATB, dar am mers înainte. Mi-am cumpărat cu 4,20 lei un card de-o zi. Trafic nebun în București în zi însorită de weekend. Bine că am metroul la 5 minute și mă salvează ca timp. La ghișeul RATB, am întrebat ce autobuz ajunge la ROMEXPO. Mi s-a ridicat o hârtie cu numerele. Am întrebat de ce o lipește de geam, știind că multă lume întreabă. Măcat a zâmbit doamna, spunând că nimeni nu o citește, chiar dacă o postează în geam. Hahaha. Așa e la noi! Am înnebunit cu toții! :)
În iarba mângâiată de soare de la Romexpo,un tătic schimba scutecul bebelușului. M-a bucurat imaginea! Asta de când am devenit mamă.
Coadă la bilete!5 lei intrarea. Am și uitat de tombolă. Am pornit pe aleile cu mochetă roșie, printre oameni și cărți. La Humanitas lansare Marina Almășan. Era invitată și Paula Seling (Doamne ce pierderi de memorie am!). Am mers la All, mi-am văzut o prietenă PR al editurii. Am cumpărat câteva cărticele cu PIXI și alte câteva în format mic, de buzunar. am pornit apoi spre editura Booklet unde colaborez de vreo doi ani pe parte de biologie. Am și eu un caiet de zoologie publicat la ei. Îmi sunt foarte dragi și apropiați de suflet. Am primit două cărți pentru recenzii și alte surprize interesante („MILIOANE” și „Theodora și tabloul pierdut”. „Pilotând prin ploaie” este de departe preferata mea). Apoi am poposit la CD PRESS, de unde am luat revista DOXI, unde colaborez, Am primit și două exemplare PIPO. Amajuns la editura Zorio (unde am publicat acum doi ani „Dorințe călătoare în trei povestioare”) și am achiziționat „Cu Andersen în lumea poveștilor” de Petre Crăciun, directorul editurii). Apoi, am aterizat la Nomina de unde mi-am primit cărțile de BAC publicate chiar în ziua ăn care am născut. De la editura DPH am cumpărat semne de carte de colorat și „Sofia și pisoul Miau” de Simona Epure. Este o poveste în versuri. Merită lecturată! 
De la editura PRUT care au niște cărți demențiale pentru copii am luat „Iepurașul curajos”, carte evantai cu poezii scurte pentru gemeni și o cutie cu „Scrisori către Moș Crăciun”. 
Cam asta a fost aventura mea la Gaudeamus, unde am întâlnit prieteni, editori, directori de edituri, oameni dragi.
M-a impresionat că am văzut autocare cu elevi. Doamne ajută!
Mâine este ultima zi de târg. Nu ratați acest eveniment important pentru educație și bucuria sufletului!