luni, februarie 13

INDURA-TE DE NOI, DOAMNE!

E luni. De sambata ninge continuu. Nametii din gradina ma privesc cu o raceala fantastica. Nimic hazliu. Nici macar forma. Soarele refuza sa iasa din cabina de proba a teatrului de iarna. Noaptea trecuta am petrecut-o citind si zabovind pe internet. (Si mi-am promis ca nu mai fac asta!) Dimineata m-am trezit tarziu. Era cald si bine.
Privesc pe fereastra. Ninge. Devine deprimant. Primesc mesaj de la sora mea: "s-a inchis DN 1. Sper s ajung acasa:. (ea lucreaza in Otopeni). Incerc sa gasesc ceva vesel in preajma mea. O pisica sta pe pervazul ferestrei, ma priveste inghetata si speriata si miorlaie. Ma suna mama.
-Ccat a crescut zapada?
- A crescut destul. Ma imbrac si ies sa o dau.
Ma suna o prietena. Vorbesc si privesc la ceas. Timpul trece. Eu nu prea sunt adepta telefonului. Am vorbit o ora.
- Cat a crescut zapada? ma intreaba mama.
- E pana la bara masinii.
Ma imbrac sa dau zapada. Ma contacteaza o tipa din Cluj, sa discutam despre povestile din revista MEKI. Ii spun ca sunt pregatita sa ies la dat zapada.
- Ma bucur in aceste momente ca nu locuiesc in sudul tarii.
- Da, e o adevarata nebunie aici. Lucrurile au scapat de sub control.
Am dat zapada timp o ora. O munca de Sisif. Zapada de pe magazie, ca o caciula de rege, ma inspaimanta. Cred ca a echivalat cu trei ore de fitness. Mi-am lucrat musculatura in voie. Am aflat ca iau vacanta. Sincer, nu-mi mai doresc. Am obosit sa inot prin nameti. Stratul de gheata de sub zapada este foarte perfid.
Pornesc spre intalnirea cu actorii care organizeaza cursul "Scrie despre tine". Se circula ingrozitor. Tramvaiele au ramas blocate. Zeci de oameni pornesc pe jos. NINGE! NINGE CONTINUU! Nimeni nu mai suporta.
Ajunsa la intalnire... cu intarziere spre rusinea mea... ma bucur de faptul ca intalnesc oameni dornici sa mai faca si altceva. oameni din medii diferite, vor sa scrie si sa joace in piese de teatru, scrise chiar de ei, culmea despre vietile lor. FANTASTIC! Vineri si sambata, voi scrie despr e mine si voi invata teatru. De-abia astept. :)

Incep curs de scriere si teatru


Asta ca tot seman cu Hillary Swank... c'est la vie... tres belle... tres charmante... :)) Je m'apele Claudine.... je suis ecrivain.... :))

"Înscrieri pentru noua grupa între 1 și 10 februarie 2012

SCRIE DESPRE TINE ESTE UN ATELIER DE DRAMATURGIE SI DEZVOLTARE

PERSONALA IN CARE POTI SA LUCREZI CU ACTORI SI REGIZORI

PROFESIONISTI EXERCITII CREATIVE DE ACTORIE SI DRAMATURGIE,

BAZATE PE POVESTI SI EXPERIENTE PERSONALE.

REZULTATUL ACESTOR INTALNIRI ESTE CATE O PIESA DE TEATRU

CARE VA FI JUCATA IN FATA UNUI PUBLIC."

LUMINATA DE PRIETENI SI DE ASTRE


Taur, Cinci Mai - Ziua Trezirii la Realitate

Adesea, nativii zilei de 5 mai considera ca au o misiune speciala de a-i educa si de a-i lumina pe ceilalti, indiferent de starea lor. Ei pot oferi sfaturi celor care isi doresc o viata mai buna. Procedand astfel, uneori pot starni ura celorlalti, fiind considerati bagareti. Cu toate acestea, in final, ceilalti realizeaza cat de relevante pot fi sugestiile lor.

Intelectul celor nascuti pe 5 mai este foarte bine dezvoltat, dar rareori este folosit la intamplare. Este valabil doar in teorii aplicate, in gandirea practica. Pentru cei nascuti astazi adevaratul sens al lucrurilor este foarte important. Datorita incapatanarii lor, pentru nativii zilei de 5 mai reprezinta o adevarata provocare recunoasterea propriilor erori. Adesea, succesul lor va fi masurat prin capacitatea lor de a se replia dupa o retragere sau infrangere.

In timp, prietenii si familia se pot simti constransi de prejudecatile de comportament ale celor nascuti pe 5 mai. Toti prefera sa fie apreciati pentru calitatile lor individuale insa cei nascuti pe 5 mai omit uneori acest lucru. Cei nascuti astazi ar trebui sa incerce sa accepte imperfectiunile, excentricitatile si nevoile speciale ale celor dragi lor. In calitate de parinti ei trebuie sa manifeste o grija deosebita in privinta copiilor. Acestia trebuie sa se simta iubiti pentru ceea ce sunt in realitate si nu numai pentru ceea ce ar putea deveni.

Deoarece orice vorbitor are nevoie de audienta, cel mai tragic lucru ce se poate intampla unui nativ al zilei de 5 mai este sa fie ignorat. Cei nascuti astazi se straduiesc sa evite aceasta situatie cu orice pret. In consecinta, in cazul persoanelor nascute pe 5 mai mai putin evoluate, este necesar prea putin timp pentru a pregati si a gandi o idee si mult prea mult timp pentru a o prezenta. Intr-adevar, persoanele nascute astazi stiu cum sa-si vanda marfa.

Tema trezirii este predominanta in vietile nativilor zilei de 5 mai. Ei se straduiesc sa starneasca si sa motiveze. Ii alerteaza pe ceilalti in legatura cu adevarurile importante alungand orice urma de indoiala. In cazul in care ii indeamna pe ceilalti sa se apere singuri, sa se revolte sau pur si simplu sa isi imbunatateasca viata de zi cu zi incetul cu incetul, mesajul nativilor zilei de 5 mai este ca o trompeta ce cheama trupele la razboi. Cei nascuti astazi pur si simplu nu pot suferi ignoranta sau inconstienta celorlalti, chiar daca este vorba de familie, prieteni sau colegi.

Persoanele nascute pe 5 mai au tendinta de a fi protectoare ajungand chiar pana la gelozie cand isi exercita rolul de educatori sau de model. Uneori, sunt intr-o concurenta acerba cu cei ce le-ar putea uzurpa pozitia. Ei trebuie sa evite orice fel de agresiune asupra celor din jur. Prin acest comportament ei ii vor indeparta ata pe aliati, cat si pe suporteri. Cei nascuti pe 5 mai accepta foarte greu orice propuneri. Acest lucru intervine mai ales in cazul in care trebuie sa accepte situatii iesite din comun. Pe de alta parte, cei nascuti astazi dau dovada de o mare rabdare cand simt ca procesul de imbunatatire, indiferent cat de gradual se face, este tinut pe loc.

SFATURI: Incearca sa ii lasi in pace pentru o vreme pe cei din jurul tau. Orienteaza-te asupra problemelor personale – doar atunci vei fi mult mai eficient. Mai presus de toate, lasa-i pe oameni sa traga propriile lor concluzii, chiar daca este cazul sa ii privesti cum gresesc. Acest lucru este relevant pentru cei ce sunt parinti.

PUNCTE FORTE:

Convingator

Interiorizat

Edificator

PUNCTE SLABE:

Dogmatic

Insensibil

Gelos