vineri, ianuarie 2

Când îngerii iubesc de R.G. Pătrașcu Editura Integral – București 2014

Când îngerii iubesc de R.G. Pătrașcu
Editura Integral – București 2014

O văzusem la Gaudeamus. Am răsfoit-o în fiecare zi a târgului. Apoi, am abandonat gândul. Când am zărit-o din nou, nu am mai stat pe gânduri. Am cumpărat-o! Mi-am făcut-o dar de Crăciun.
După Crăciun, după sarmale și cozonac, am decis că a sosit timpul ei. Sosise timpul lecturii mult dorite, mult așteptate.
„Când îngerii iubesc” este o poveste de dragoste – chiar mai multe dacă stai să le numeri – între Ema și Ilian Exousia, înger. Mai există povestea de dragoste între Silvia și Nic, cea între Aria – înger - și un pământean, care o caută în toate femeile din lume, întreținând relații sexuale și numai atât. Când acesta era pe patul de moarte, Aria a apărut la căpătâiul său, încercând să îl facă să înțeleagă că moartea este doar o mică piesă în ciclul sufletelor.  Bărbatul i-a mângâiat obrazul și i-a mărturisit: „Te-am așteptat atât de mult...” Aria îi spune lui Ilian: „dragostea este cel mai mare al omenirii și nimeni nu merită nici măcar o viață fără ea.
Intuiția este strâns legată de prezența îngerilor păzitori. Asta m-a făcut să cred că este atât de important și indicat să îți asculți întotdeauna gândurile, simțurile și nu în ultimul rând semnele pe care natura ți le oferă. De exemplu, păsări agitate, pisici negre care îți traversează calea... etc.
O altă temă importantă în paginile acestei cărți este iertarea. Cât de important este să ierți omul care te-a trădatt/mințit/înșelat. De asemenea, este foarte important să nu te agăți de oameni. Dacă ei vor fi importanți pentru evoluția ta personală vor rămâne alături de tine, indiferent de condiții. Dacă în harta destinului tău sscrie altceva, nu te opune. Indiferent dacă nu știi cum va fi: mai bine sau mai rău.
Această carte mi-a deschis mintea și sufletul. Voi privi mult mai atent oamenii ce apar în viața mea. Îi voi asculta mai mult. Unii pot fi Îngeri, încărcați de lumină, alții pot fi Demoni, care îți pot lega căile vieții, îți pot face rău... de exemplu te pot îndemna să iei droguri sub diverse forme.
Când dragostea este să te acapareze, fii sigur/sigură că se întâmplă. Mai ales când nu mai speri că ea va ciocăni la ușa sufletului și a vieții tale.
Atât de dragă îmi este această carte, încât am decis să îi dau drumul în țară... către prietenele mele. Să facă un circuit de onoare.
Ilian îi spune Emei: „Cunoașterea nu-i întotdeauna drumul spre înțelepciune, ba chiar e un drum pe care uneori te poți rătăci. Poți să fii cel mai mare învățat, să cunoști cele mai multe limbi și cele mai multe teorii... tot nu vei fi cuprins nici măcar o mică parte din cunoașterea lumii. Iar imensitatea a ceea ce nu știi că nu știi îți poate spulbera mintea doar prin simpla ei conștientizare. Înțelepciunea este independentă de cunoaștere, ea e puterea de a îmbrățișa evenimentele din viața ta cu seninătate, de a lua fiecare lucru, ființă sau întâmplare așa cum sunt și a acționa acceptându-le”.
Cartea o puteți comanda pe site-ul editurii Integral sau o găsiți în librăria Mihai Eminescu. Lecturați-o, dăruiți-o și veți face oamenii mai fericiți.