miercuri, august 19

Intamplari ingeresti

Mi se intampla lucruri haioase... mai mult sau mai putin.
De obicei, in preajma Craciunului se difuzeaza filmele acelea cu persoane bune, care mor si se intorc sub forma de ingeri. Sau oameni care nu si-au indeplinit treburile pe pamant si sunt intorsi pentru a le rezolva.
Zilele acestea, asa ma simt si eu. De ce trebuie sa ti se intample ceva, sa iei masuri "drastice" cum ar fi demisia, pentru a ti se recunoaste "valoarea" sau calitatea de om bun?! Unii nu pot face fata situatiei, te cred dezertor, poate chiar las. Nu stiu ce inseamna sa lucrezi din pasiune, sa pui suflet in ceea ce faci. Cati dintre ei au aflat cum e sa fii model pentru copii? Cati dintre ei au fost iubiti de copii asa cum am fost eu? Foarte putini, poate niciunul. Da, la scoala ma simt utila. Formez oameni. Am cel putin doua eleve care ma cauta frecvent. Am amintiri frumoase si prietenii adevarate formate cu profii.
Cred ca sunt un inger ratacit... caruia nu i se desfileteaza capacul la sticla cu suc cand afara sunt 35 de grade... caruia i se dau sfaturi, el le asculta, dar stie oricum, foarte clar, care ii este drumul (stie, de exemplu, ca va ajunge sa lucreze la o universitate)... caruia ii este teama... care va creste ingeri (maxim doi)... care va zambi tot timpul... care se va ruga pentru oamenii cu rol important sau mai putin important in viata... care se impiedica, crede ca e un ordin, vreun semn, ceva de la Sefu' si atunci, uitandu-se spre cer sa ceara explicatii, cade.
Am inteles ca sunt un inger placut. Asta ma face atat de responsabila. Dar nu e greu! As vrea sa se ia aceasta "bunatate" ca raia.