joi, octombrie 3

Ajutor umanitar pentru un tanar de 17 ani

Un gest nobil pentru un tanar...:)
 
 
Uitati, are si un blog. M-am uitat la pozele de pe blog "INAINTE SI DUPA TRATAMENT"... M-au rupt in doua... Doamne, ce adolescent frumos! Ce pacat! Sa dea bunul Dumnezeu si Maica Domnului sa se vindece!
 
 
 Cine doreste, poate face o mica donatie.
 

Conturile sunt  deschise la BANCA TRANSILVANIA, pe numele părinţilor, după cum urmează :

CHIRIEAC NELIA – 0721165121

CHIRIEAC VASILE- 0723977836.

RON – RO91BTRLRONCRT0222448701

EUR  – RO41BTRLEURCRT0222448701


Prefata cartii "Raze de senin" de Tudor Enea


Tudor, vechi prieten de blog, m-a rugat sa ii scriu prefata cartii. Cu toate ca era o perioada foarte aglomerata pentru mine, am facut acest lucru cu mult drag. Ea nu a fost publicata, dar am pus mult suflet si cartea chiar merita lecturata. Daca sunteti din Neamt,mergeti la targul de carte din Piatra Neamt, de duminica 6 octombrie, la lansarea mult asteptata de Tudor.

Prefata:

Viața este o călătorie plină de farmec și mister. Nimeni nu ne poate oferi o rețetă  exactă pentru a fi fericiți. Cu toate acestea,  lecturînd cartea „Raze de senin”, am descoperit secretul, leacul fericirii: un zîmbet şi prieteni sinceri, bucuria de a trăi acolo unde te simţi tu, unde îţi poţi scoate masca impusă de societate. Tudor Enea trăieşte într-o minunată lume a cuvintelor. Acolo este el, cel adevărat.

Dincolo de cuvinte  se află emoţiile. În spatele acestora, stăm noi, oamenii.

De cîte ori bucuria, tristeţea, teama nu au fost înăbuşite în cuvinte rostite sau scrise? Uneori cuvintele îmblînzesc furii, descoperă secrete închise în cufărul inimii, dezgheaţă frici şi deznoadă lacrimi. Alteori, cuvintele despart oameni, rănesc adînc, produc războaie şi revarsă puhoaie de jigniri.

Tudor Enea descrie viaţa  dincolo de cuvinte prin senzaţii cochet meşteşugite, transformînd-o în diamant. Amintirile, greşelile şi pasiunile ne  conferă puterea de a înainta pe potecile vieţii, încrezători şi senini. Necunoscutul aduce sarea şi piperul ce ne condimentează traiul.

Lecturînd cartea, descoperim că e vital să avem vise pentru care să luptăm cu toată energia, în care să ne depozităm speranţa şi credinţa că ele vor prinde mai întîi aripi, apoi formă şi culoare.

Cunoscîndu-l pe autor, am învăţat adevărata definiţie pentru noţiunile de zîmbet, prietenie şi scriere. Toate acestea sunt vii, sunt  mişcătoare cînd discuţi cu Tudor despre ele.

Viaţa este formată din sentimente, pe care Tudor Enea le pictează în „cuvinte măreţe”. În lipsa acestora,  „din neştiinţă” autorul le cerşeşte.

„Am cu mine amintiri, inimă, suflet curat”... ne mărturişeşte cu o sinceritate debordantă autorul, care porneşte într-o călătorie frumoasă, magică pentru a-şi regăsi IUBIREA.

Printre „Raze de senin” se ivesc oameni cu mască şi fără mască. Dăruiţi un zîmbet, o şansă omului de lîngă voi. De ce? Pentru că  „nu vreţi să vă întrebaţi mai tîrziu – oare cînd şi de ce l-am ratat fără să îmi dau seama?” În fiecare se ascunde o parte alfa şi o parte beta, bun şi rău. Noi decidem ce parte zărim, ce mesaj descifrăm din cei de lîngă noi.

Broşura de buzunar cu texte superb brodate de Tudor Enea conţine lecţii de viaţă. Cu siguranţă fiecare dintre noi le-a trăit sau le-a întîlnit într-o formă sau alta. Povestioarele şi poeziile ne oferă răspunsuri sau poate o lecţie despre cum să devenim OAMENI. Ce fel de oameni? „Oameni care trăiesc!”, aşa cum ne şopteşte autorul folosindu-se de cuvinte ce stîrnesc lacrimi.

Vă doresc lectură plăcută şi lecţii învăţate! Ascultaţi sfatul autorului şi „desenaţi-vă iubirea în suflet”.

Cu admiraţie şi zîmbete,

Claudia Groza