marți, noiembrie 17

Care e antidotul tau pentru depresia de toamna?

Credeam ca sunt singura care a cazut in melancolie blegoasa. Imi spuneam ca sunt obosita, epuizata, solicitata intelectual, supraaglomerata. Dar, gasind tema aceasta pe SHEBLOGS (http://sheblogs.121.ro/featured-articles/2009/11/concurs-you-shape-sheblogs-etapa-a-doua-si-castigatorii-primei-etape/), constituind si tema unui concurs, am decis sa scriu despre ea.
Depresia nu e deloc usor de suportat. Stare de somnolenta, tristete, nu iti arde de nimic, nu ai chef de nimic, nu ai vrea sa vezi pe nimeni - mai ales ca oamenii te cauta doar cand au nevoie (dar eu vreau sa ma obisnuiesc cu aceasta idee, si sa nu mai astept sa primesc pe masura a cat daruiesc).
Tinzi spre o stare de hibernare, pana cand lumina soarelui e mai vesela si iti zambeste si iti bate usor pe umeri.
Ma lupt cu depresia ca Fat Frumos cu zmeul. Sper sa o inving. Si asta cat mai curand. Voi folosi oglinda magica, voi orbi depresia aratandu-i viata mea cu tot ce este mai frumos si mai vesel.
Antidotul meu? Lectura, muzica vesela, somn si scriere. Scriu ganduri, dorinte, povesti, orice ce ma poate elibera de zbucium si tristete. Scrisul descatuseaza sufletul. Il curata si il binedispune.
"Legeaatractiei" (http://video.google.ro/videoplay?docid=1836960593576684292&hl=ro&emb=1#)) este un film care iti da increderea ca, atragi ceea ce vrei. Asa ca, depresie sau nu, ma gandesc la lucruri frumoase, la concediul de vara, oameni dragi, amintiri deosebite, impliniri, clipe minunate din viata mea, atentia neasteptata din partea unor cunstinte care vad ceva bun in mine, elevii care ma plac... Ganditi pozitiv! Zambiti! Dansati si tineti un jurnal de iarna. Scrieti-i Mosului Craciun.
*

Acest articol a fost scris pentru concurs SHEBLOGS.


Caleidoscopul imaginatiei

Vara. Soare puternic. Camp. Cosasii cosesc. Miros divin de iarba proaspat cosita. Merg prin iarba. Privesc spre cerul senin. Soarele imi face cu ochiul.
La marginea campului, apare el. Noteaza ceva. Sau deseneaza. Nu stiu exact. Sper sa nu ma zareasca. Vreau sa ma ascund. Fara a ridica privirea ma striga. Raspund. Ma astepta. Daca ma cunoaste sau ma ghiceste asa bine, este pentru mine.
Plecam agale spre nicaieri. Dar suntem amandoi. Nu-mi este teama.
In curand, va fi bine. Cel mai bine.