vineri, februarie 15

Sluga la doi stapani - Teatrul Masca

Iesire cu elevii la teatru...
"Sluga la doi stapani" de Carlo Goldoni la  teatrul Masca. Doua ore de spectacol, muzica, dragoste, viata.
Mesajul piesei "dragoste vine ca o furtuna"... viata este plina de speranta, tristeti si iubire. :)
Pantalone, Trufaldino, Beatrice, Smeraldina (camerista), Silvio, Clarice.... Florindo, Brighella (hangiul).... o lume frumoasa... cu probleme mai mari sau mai mici...
Dragostea se arata mai devreme sau mai tarziu... imporant este sa nu iti pierzi SPERANTA. :)

Piesa „Sluga la doi stapani”, dupa Carlo Goldoni, abordeaza un text clasic al comediei dell’arte, dar isi plaseaza actiunea in epoca Flower Power. Astfel, spectacolul scapa de rigiditatea impusa de strictetea regulilor dramatice, evidentiind si o latura sensibila a umanului (in acest caz, iubirea) care ii apropie pe interpreti de spectatori.
 
Povestea tinerilor lui Goldoni este una care, desi a fost scrisa in sec al XVIII-lea, are un subiect ce pastreaza cateva din principiile umane actuale: dorinta de a iubi si, in acelasi timp, de a fi iubit, sacrificiile facute in numele iubirii, dar si lupta pentru implinirea sentimentelor de dragoste, fara a omite impactul oprelistilor ce pot interveni in calea acesteia: tradari, indoieli sau neintelegeri.
 
Piesa de la Teatrul Masca se desfasoara intr-un cadru alert, actiunea imbinand lirismul cu nostalgia si comicul incurcaturilor care se produc. Actorii canta, danseaza si fac acrobatii, intr-un decor special creat, in concordanta cu actiunea si mobilitatea cerute de piesa. In momentul in care tensiunea atinge un punct culminant, interpretii se opresc din tevatura creata de intriga, pentru a canta la chitara si a instaura, in atmosfera salii de spectacol, sentimentul pacifist. 
 
Desi e un spectacol care face, in primul rand, dovada calitatii interpretarii actoricesti, totusi, "Sluga la doi stapani" impresioneaza prin dinamism, entuziasm si dorinta interpretilor de a juca. Atmosfera creata este una destul de colorata, la aceasta contribuind si costumele actorilor care individualizeaza fiecare personaj. E un spectacol care nu uita sa faca si dovada interactiunii cu publicul. Probabil si din acest motiv , spectatorii i-au rasplatit pe protagonisti cu aplauze indelungate.