duminică, octombrie 10

opere si compozitori

Citesc biografia marilor compozitori ai lumii si le ascult operele. Aflu cat au suferit, ce pierderi materiale si umane au avut, dar asta nu i-a facut sa renunte. Citeam de curand despre Verdi… care si-a piedut sotia, cei doi copii, a avut insucces cu operele sale, ca apoi sa compuna fecund una dupa alta opere de succes inspirate de Alexandre Dumas, de Shakespeare… opera ce a fost salvata de o soprana maiastra care l-a insotit pe toata durata vietii.

Aida, Traviata, Rigoletto, Macbeth… compozitii superbe ale marelui compozitor italian Verdi, nascut in acelasi an cu Richard Wagner. La fel, un protejat al regelui Ludwig al II-lea al Bavariei, casatorit cu fiica lui Liszt, Cosima. Frumoase vieti... pasiunea naste opere sacre.

O noua pasiune s-a conturat in sufletul meu…

soapte in zori de zi


soptesc cuvinte de alint si te aud ingaimand "te ador, esti minunata!"

aerul racoros imi gadila narile. sufletul imi este invelit de poezia citita-mi aseara sub cerul instelat, cand planetele s-au asezat in favoarea noastra.

degetele tale, lungi, catifelate, al caror parfum - de la after shave-ul folosit - il ador si il inspir cu nesat, imi rasucesc buclele si se bucura de rebeliunea lor.

imi zambesti si-mi ceri un sarut!

uneori sunt zgarcita in a darui imbratisari, sarutari, zambete... mi-e teama sa nu mi le fure vantul, mi-e teama sa nu iti ofer prea mult si sa raman saraca!

cu toate astea, am aflat ca sufletul meu are resurse inepuizabile... asa ca, hai sa traim fericiti pana ce doar moartea ne va desparti!