luni, februarie 24

De DRAGOBETE cu dragoste - de Claudia Groza

Dacă doriți... scrieți-mi pe adresa claudia_groza@yahoo.com... și povestea pentru cel/cea drag/ dragă va fi gata!


POVESTE CU DRAGOSTE PENTRU CELEBRAREA IUBIRII
Dragostea este un privilegiu de care este păcat să nu înveți să te bucuri. Este un miracol ce ți se dezvăluie în fiecare dimineață, în lumina soarelui de amiază, în frunzele copacilor, în cântecul păsărilor, în primul gând cu care te trezești, în fiecare șoaptă de dinainte de somn. Dragostea este templul sacru în care renaști. Dragostea este o stare de grație pe care unii din noi nu știm să o primim în existența noastră, nu știm să trăim așa cum se cuvine … Dar putem învăța.
Anca și Mihai și-au găsit drumul pe care să îl parcurgă împreună acum 8 ani… pe malul Dunării, în Brăila, iar pe 15 februarie 2014 își vor jura dragoste eternă în fața lui Dumnezeu.
Muntele... îi atrăgea pe cărările sale cu emoție și voie bună. Fiecare potecă le devenea  amintire pentru anii ce vor urma. Brazii le ascultau poveștile de iubire și tresăreau de emoție, aplecându-și crengile și oferindu-le conuri pentru a le fi talismane. Anca și Mihai se bucurau de fiecare clipă petrecută împreună, asemenea unor copii care primesc jucării interesante.
          Când vara toridă îi toropea, cei doi oameni care se găsiseră după multe căutări, speranțe și așteptări, porneau spre mare, precum niște marinari iscusiți, dornici să înfunte valurile sau asemenea unor pescari obișnuiți cu mirosul de alge și pește. Valurile le mângâiau pielea și le atingea sufletele. Nisipul  le primea trupurile întinse la soare și le urmărea pașii amprentați adânc, până când marea îi ștergea veselă.
Bucuria de a fi alături la bine și la greu îi apropia și mai mult pe cei doi oameni  frumoși, gospodari și optimiști. Dragostea îi îmbrățișa și le zâmbea celor doi în fiecare zi, în fiecare clipă. Nu conta ce făceau, important era să fie unul alături de celălalt, să se susțină, să fie fericiți de reușitele lor, să se încurajeze reciproc.

Acum șapte ani, Dumnezeu le-a oferit o minune! Un băiețel frumos, cu pielea albă și miros de vanilie, cu ochi mari, luminoși, cu buze  plăcut conturate și un zâmbet senin. Viața Ancăi și a lui Mihai s-a îmbogățit cu o comoară: Mihai Alexandru. Zilele le deveniseră vii, cu noutăți de descoperit, cu liniște și armonie. Fiul lor le aduse curcubeul în casă și în suflete! Erau împliniți!
Cînd seara coboară, grijile sunt alungate de îngeri, iar Anca și Mihai dansează tango... dansul iubirii pasionale, pe care viața le-a oferit-o din plin. Muzica le îndrumă pașii... privirile își declară iubirea... buzele o confirmă.
Fiecare adiere de vânt le șoptește cât de minunați sunt împreună! Fiecare aromă îi îndeamnă să își guste clipă de clipă dragostea! Fiecare rază de soare le amintește că după  ploaie apare întotdeauna curcubeul... pe care Anca și Mihai pășesc cu mulțumire și recunoștință de fiecare dată!
Nu uitați: „O viață fără iubire este ca un an fără primăvară!”

Doamne, transformă-mă într-un instrument al păcii tale. Acolo unde există ură, lasă-mă să semăn dragoste. Acolo unde există durere, lasă-mă să ofer iertare. Acolo unde există dubiu, lasă-mă să pun credință. Acolo unde există disperare, lasă-mă să vin cu speranță. Acolo unde există întuneric, lasă-mă să fac lumină. Și acolo unde există tristețe, lasă-mă să aduc bucurie….” acesta a fost mesajul de dragoste oferit de Anca soțului său, Mihai.

Dragobetele sărută fetele

Pornesc în căutarea iubirii... senine... voioase... calde... blânde... cu ochi albaștri... și degete fine... cu optimism și încredere în valize... cu poftă de plăcintă de dovleac și ciorbă de mere... cu drag de mine și zâmbetul meu... și copilăria din genele mele firave...


Viața atât de crudă

O bună prietenă îmi spusese că are o vecină care este însărcinată și este singură. Am ales să o ajut... chiar mă gândeam să îi dau bani să îi aibă pentru când va naște. Astăzi aflu că, din cauza stresului.. a fricii că nu se va descurca... a efortului depus la muncă.. a născut prematur un băiețel, Andrei. Mă doare sufletul să aflu despre lucruri triste... 
Îmi doresc să ajut... și dacă aveți posibilitatea, vă rog frumos să o faceți și voi...


....
Ieri, 23 februarie, in jurul orei 18,00, vecina si prietena noastra Alexandrina a nascut prematur (33 de saptamani) un baietel - Andrei, care se zbate acum sa supravietuiasca. Nasterea s-a produs din cauza suferintei sufletesti a mamei, sigrijilor care au apasat-o necontenit pe toata perioada sarcinii. Andrei e acum la terapie intensiva, lupta sa supravietuiasca si sa poata respira singur, Alexandrina e si ea la terapie intensiva, incearca sa se refaca dupa cezariana( care a trebuit facuta pentru ca se punea in pericol viata ei si a pruncului) si se lupta cu grijile si temerile cu gandul la copilul ei si la cum se vor descurca. Situatia lor a ramas una critica atat in privinta sanatatii, cat si material, ea nefiind pregatita pentru o nastere atat de devreme si neavand mai nimic din ce era necesar nasterii. A incercat saracutza sa se duca la munca cat mai mult si a fost la servici pana vineri...chiar ne spunea ca de pe 10 martie intra in concediu prenatal, ca nu mai poate...Din pacate, socoteala de-acasa nu s-a potrivit cu cea de la spitalul ...ea fiind internata de urgenta sambata noapte la spitalul Cantacuzino. Datorita faptului ca tot ce am reusit noi sa strangem pt ea s-a dus pe cate ceva necesar lui bebe(de inceput), medicamente(ca doar suntem in spital romanesc) si toate cele necesare ei ( pentru inceput) in spital, si cateva lucruri foarte necesare pentru ei amandoi acasa... iar ea neavand bani pregatiti nici macar sa-si plateasca nasterea - neasteptandu-se sa se intample asa repede..., revin la voi cu o mare rugaminte din tot sufletul meu si de la cele 2 inimioare care se lupta pentru a razbate mai departe... Daca aveti posibilitatea sa ajutati o mama singura, care nu are nici un sprijin decat pe noi si care plange speriata ca nu stie ce sa faca mai departe... nefiind nici pe departe pregatita pentru o nastere cu atatea complicatii in acest moment, va rog din toata inima intindeti o mana de ajutor pentru cineva care chiar merita si e in mare nevoie... Ar mai fi nevoie : pampersi nr 1, dar pot fi si mai mari ca oricum ii vor fi necesari,paturica de bebe, pompa de muls, servetele umede, bepanthen unguent, comprese sterile, lapte pentru nou nascuti, biberoane, ceai de alaptat ( chimen cu anason). pentru cei care mai au cumva din cele necesare, sau vor sa ajute cumparand ei, sau dandu-i banuti, va rog din tot sufletul faceti-o, pentru ca este in mare nevoie, si nu mai stim la cine sa mai apelam... noi tot ce am avut in casa si tot de ce am dispus i-am dat la spital si am cumparat ce mai era necesar urgent.
va rog din suflet, faceti acest gest, si ajutati-o cu orice sau oricat puteti voi, pentru ca si ea, o mamica luptatoare, dar singura si neajutorata, sa se poata bucura de copilul ei SANATOS...

Cont ING Bank N.V. Amsterdam Sucursala Bucuresti, Titular : Stroe Ana-Maria - RO42INGB0000999900468665
Cod SWIFT : INGBROBU

Multumesc din suflet. Vom face 2 inimi sa nu se mai simta atat de singure, si sa lupte mai mult pentru viata lor.
Pentru orice informatie va stau la dispozitie 0722359751.

Va multumesc din tot sufletul!