miercuri, noiembrie 11

Poveste

Strada duce spre nicaieri. Ca si destinul ei. S-a sfarsit. La coltul unei case, aluneca usor spre caldaram. Isi scoate pantofii. Ii pune cu grija intr-o parte. Talpile ii zvacnesc. Nici ei nu ii vine a crede cat a mers. A mers fara directie, sa-si caute linistea, sa caute raspunsuri, sa obtina dragostea ratacita.
Isi sprijina cu atentie rucsacul langa pantofi. Scoate o lumanare si o aprinde. Este o lumanare tip candela. Ador focul, iubeste lumina.
Lumina flacarii ii reflecta culoarea ochilor. Un albastru divin, sincer, curat. Parul strans in coc. Mainile fine indeparteaza suvitele rebele. Gatul ii este evidentiat de un lantisor de argint. Buzele carnoase, ii tremura usor de emotie. Obrajii sunt palizi. Nu, nu este din cauza luminii. Este obosita si abatuta aceasta tanara. Piciorul drept este indoit sub ea. Nu poarta dres. Mainile, cuprind in caus, genunchiul uscativ al piciorului stang. Fusta cu rosu si cu verde este vie, inspira optimism si voie buna. A fost fericita si vesela aceasta fata.
Inspira cautare... cautare de vise pierdute... cautarea dragostei pierdute...
Este ofata firava, dar in acelasi timp puternica, ce a venit sa-si incarce sufletul cu sperante si cu luna, la lumina lumanarii.

Papucii fermecati

Am fost in vizita.Mi s-au dat papuci. La un moment dat, ma strangeau si nu stiam de ce. Am privit nedumerita si am inteles. Nu erau ai mei, erau un numar mai mic si devenisera incomozi.
Am zambit. E neplacut sa nu te simti confortabil tu cu tine, tu in papucii tai.
As vrea o pereche de papuci vrajiti. Cand ii port sa ajung in locuri minunate ale sufletului meu. Sa descopar oameni dragi si adevarata fata a lor, sa le citesc gandurile si sa ii ajut. Vreau sa scot ce am mai bun acolo,insuflet,in acel colt uitat, pe care il aerisesc destul de rar. Vreau sa fac luminia si sa dau Cezarului ce-i al Cezarului... bucurie, boie buna, impliniri, joc si joaca.
Muzica ritmata sa anime acele unghere si panzele de paianjen sa dispara. Vrajitoarele rele sa plece de acolo. Pentru ele am alte planuri. Le duc la coafor, apoi la mall si le transform in zane. Mai ales ca se apropie sarbatorile de iarna, vor avea de lucru. Vor imparti cadouri si zambete si baghete magice oamenilor de pe strazi.
O zi de poveste va doresc! Magie si bucurie! Zambet si sansa!