joi, aprilie 5

Scoala Altfel pentru mine

Mie una mi se pare o mare nebunie...
In primul rand, elevii nu sunt obisnuiti sa fac ceva ei singuri 100%. Asteapta informatii de la profesori si ei au dreptul de a alege cat sa primeasca din ce li se ofera. 
Pe mine una, m-a epuizat. Ieri, ama juns acasa, mi-am facut dus si am adormit la 19.30. M-am mai trezit dimineata la 7.30.... banuiesc ca din prea mult interes si dorinta de a iesi bine, de a fi elevii interesati si multumiti. Oricum nu-i multumesti prea usor... nu stii ce le convine. 
M-a impresionat faptul ca au venit la activitatile mele perechi, fata si baiat. Ma bucura sa vad ca baietii au inceput sa devina romantici, atenti, tandri (bine, e chestia si de familie, de educatia de acasa). Azi, pentru ca nu am avut internet si nu am putut vizion film, am proiectat niste pps-uri. A citit o eleva, deoarece cedase si retroproiectorul. La un moment dat, prietenul ei - si coleg de clasa - o intreaba:
- Te ajut?
Si a continuat sa citeasca el... 
Am zambit si am apreciat gestul... :)

Citesc o carte politista.. nu prea e genul meu, dar am zis sa citesc diferite stiluri. Prinde bine la exercitiile de scris. "Furtuna solara" de Asa Larsson - parca - scriitoare suedeza. N-am citit nimic - cred- de scriitori suedezi. Imi plac metaforele. De exemplau asta: "vocea ei subtire ca o creanga uscata in septembrie".
Mi-am reinnoit si permisul la Biblioteca Metropolitana si au remarcat ca la inceputul lunii mai imi expira buletinul. Au notat pe permis. Ma simt o mare si periculoasa infractoare. :) 

Maine am o zi full... m-am saturat pana peste cap... 

Saptamana viitoare alerg sa-mi depun dosar pentru titularizare. Ne-au stricat si vacanta de Pasti cei din ministerul educatiei. oamenii astia n-au credinta, n-au frica de Dumnezeu... cine e Iisus? Nu conteaza pentru ei.... :( :( 

Doar Dumnezeu stie ce va fi... si cum se vor rezolva toate... 

Asa ca, nu ma invidiati ca am vacanta...deoarece nu prea am.... :(