joi, ianuarie 17

O zi bună, Claudia!


Nu uita: mereu porţi în tine măreţia ta!
Cum alegi să o exprimi azi, prin ceea ce faci?

Tu fă-ţi cât de bine partea ta, şi lasă viaţa să te surprindă.

Van Gogh a vândut un singur tablou pe perioada vieţii lui. Şi acesta surorii lui, pe un preţ infim. Asta nu l-a oprit, însă, să picteze peste 800 de tablouri.
În 1954, Jimmy Denny, managerul lui Grand Ole Opry, l-a concediat pe Elvis Presley după un singur concert. I-a spus : "Nu vei ajunge nicăieri, fiule. Mai bine te-ai întoarce la condus camioane".
Beethoven a fost considerat de către profesorii săi "fără nicio şansă ca şi compozitor". Nu i-a ascultat însă, şi a compus 5 dintre cele mai bune simfonii ale sale fiind complet surd.
Albert Einstein nu a vorbit până la 4 ani şi nu a citit până la 7. Una din profesoare l-a descris ca fiind "încet la minte, nesociabil şi pierdut pentru totdeauna în vise prosteşti". A fost exmatriculat de la şcoală şi a pierdut admiterea la Politehnica de la Zurich. Totuşi, a învăţat să vorbească, să citească şi chiar să facă puţină mate - nu?
Michael Jordan şi Bob Cousy au fost daţi afară din echipa de baschet a liceului. Jordan spunea: "Am eşuat de nenumărate ori în viaţă. De aceea am reuşit."
Un expert spunea despre Vince Lombardi că: "Posedă cunoştinţe despre fotbal minime şi o totală lipsă de motivaţie."
În 1944, Emmeline Snively, directoarea unei agenţii de moddeling, i-a spus modelei aspirante Norma Jean Baker, "Mai bine ai învăţa să fii secretară sau ţi-ai găsi un soţ ". Norma Jean a devenit Marilyn Monroe. Acum; cine are habar cine e Emmeline Snively?
Winston Churchill a rămas repetent când era pe clasă a 6-a. De fiecare dată când a candidat a fost înfrânt, până când a împlinit 62 de ani şi a devenit Prim ministru. El a scris mai târziu: " Never give in, never give in, never, never, never, never - in nothing, great or small, large or petty - never give in except to convictions of honor and good sense. Never, Never, Never, Never give up."
Sigmund Freud a fost huiduit pe scenă când şi-a prezentat pentru prima oară ideile comunităţii ştiinţifice din Europa. S-a întors la biroul lui şi a continuat să scrie.
Charles Darwin a renunţat la cariera în medicină şi i-a fost spus, de către tatăl său: "Nu-ţi pasă de nimic în afară de prins câini şi şobolani." În biografia lui, Darwin a scris: "Am fost considerat de tatăl meu şi de toţi profesorii ca un băiat foarte obişnuit, de fapt chiar mai jos decât standardul mediu de inteligenţă." Cu siguranţă, a evoluat.
Profesorii lui Thomas Edison spuneau despre el că "e prea prost ca să înveţe ceva". A fost concediat de la primele două joburi ale sale, fiind considerat neproductiv. Ca inventator, a făcut 1000 de invenţii lipsite de succes, înainte de a reuşi să inventeze becul. Întrebat de un reporter cum s-a simţit să eşueze de 1000 de ori, Edison a spus: " Nu am eşuat de 1000 de ori. Becul a fost o invenţie cu 1000 de paşi."
Walt Disney a fost concediat de editorul unui ziar pe motiv că nu are ima gina ţie şi idei bune. A dat faliment de mai multe ori până să construiască Disney Land-ul. De altfel, propunerea parcului a fost refuzată pe motiv că nu ar atrage pe nimeni.
La 21 de ani, actriţei franceze Jeanne Moureau i s-a spus de către un director de casting că are capul prea curbat, că nu e destul de frumoasă şi că nu e îndeajuns de fotogenică pentru a face un film. A respirat adânc şi şi-a zis "În regulă. Atunci cred că trebuie să fac totul în felul meu". După ce a făcut 100 de filme, în 1997 a primit premiul Academiei Europene de Film pentru Realizările de-a lungul activităţii.
Charlie Chaplin a fost iniţial refuzat de către studiourile din Hollywood, pantomima sa fiind considerată un nonsens.
Profesoara lui Enrico Caruso i-a spus acestuia că n-are voce şi că nu poate să cânte deloc. Părinţii vroiau ca el să devină un inginer.
Când Pablo Casals a împlinit 95 de ani, un reporter l-a întrebat "Domnule Casals, aveţi 95 de ani şi sunteţi unul dintre cei mai mari violoncelişti din toate timpurile. De ce încă mai exersaţi 6 ore pe zi? " Domnul Casals i-a răspuns: " Pentru că încă cred că fac progrese."
Aşadar, nu te da niciodată bătut! Nu lăsa ceea ce azi te limitează să îţi dicteze viitorul. Îndrăzneşte! Încearcă! Îmbunătăţeşte!

Perle de înțelepciune

Perle de înțelepciune

"Am descoperit că norocul este predictibil. Dacă vrei mai mult noroc, asumă-ţi mai multe riscuri. Fii mai activ. Fii prezent mai des." ~ Brian Tracy


"Durerea disciplinei este mai puţin intensă decât cea a regretului." ~ Sarah Bombell


"Nu vei fi niciodată persoana extraordinară care poţi fi, dacă presiunea, tensiunea şi disciplina sunt luate din viaţa ta." ~ James Bilkey


"Ţelurile sunt pentru o viaţă întreagă. Sunt un angajament voluntar, dar obligatoriu." ~ Jack Canfield


"Pentru omul care sunt, nu cred că există un stadiu de conştientizare final. Ceea ce contează cel mai mult nu este rezultatul. Cele mai importante sunt descoperirile de-a lungul drumului de căutări." ~ Jacques Salome

Cugetare de George Bernard Shaw

Dacă te căsătoreşti din dragoste devii bărbat şi nevastă...
Când te căsătoreşti din comoditate devii domn şi doamnă...
Când te căsătoreşti din motive materiale devii soţ şi soţie.

Eşti iubit de nevastă...
Eşti apărat de doamnă...
Eşti suportat de soţie.

Nevasta are în grija ei gospodăria...
Doamna are în grija ei casa...
Soţia are în grija ei banii.

Bărbatul bolnav este îngrijit de nevastă...
Bărbatul bolnav este vizitat de doamnă...
Soţia se interesează de starea ta de sanatate.

Când murim, nevasta ne plânge...
Când murim, doamna e cuprinsă de jale...
Când murim, soţia poartă doliu.

(George Bernard Shaw)
 
 
 

Sfaturile unei prietene psiholog


 Este o tipa minunata... optimista... vesela... inovativa.... doctor in cinematografie... o gazda primitoare si efervescenta...