joi, mai 6

principesa Margareta


cine nu a visat sa fie printesa pentru o zi? zilele trecute am mers la Capsa, si chiar ma gandeam cum ar fi sa port o rochie de bal si sa cobor acele scari frumoase.
soarta mi-a suras. azi, am stat aproape de principesa Margareta, de o finete si bun simt special.
imbracata frumos,cu un taior inflorat si ofusta de un albastru frumos, cu geanta micuta roz-violet, si pantofi albastri, cu timiditate a cerut un pahar cu apa, si a ascultat povestile noastre, ale povestilor, la lectia "Arc peste timp" - profesori pensionari versus profesori tineri.
concluzia: pentru a fi profesor este esential sa iubesti copiii si sa iubesti meseria de profesor. e o meserie ce te solicita enorm psihic, dar daca 3-4 elevi invata si te saluta peste ani pe strada, te simti un om implinit.
a fost o zi speciala... in care am invata ca finetea este extrem de importanta.

la aniversara...

Am mai crescut putin… se pare ca desul de mult in ochii unora. Am ras cu pofta adevarata azi, cum de mult n-am mai facut-o. mi s-a facut in cancelarie portretul de taur muncitor si pasional in iubire. Am socat cand am marturisit adevarata varsta. A fost o zi de poveste cum nu am mai trait de ani buni. Simt ca a fost o zi luminoasa ca sufletul meu. Fara nori, fara probleme, la implinirea unei varste mature care ma va salva si ma va purta acolo unde vreau si e nevoie sa ajung.
Am fost sunata si felicitata de elevi dragi, de oameni care au fost pasageri in viata mea, atat de trecatori incat am fost uimita ca si-au amintit ca ieri, a fost ziua mea.
cine sunt eu? Se pare ca sunt un om bun, interesant, care am lasat o raza de soare, un zambet, o samanta de frumos, acolo undeva in sufletul sau in mintea unor oameni. Mi-e teama. Teama sa nu dezamagesc. Cu toate acestea, azi, in jurul meu, s-a asternut o plasa de liniste si incredere ca am atins etapa intelepciunii ce ma va salva pe mine sip e cei dragi mie, care imi sunt in preajma.
Am primit mesaj chiar si de la BCR! A fost cel mai “profesional” mesaj dintre toate.
Sunt oameni care vad in mine “bunatatea, puterea de a face lucruri frumoase”… si, incerc sa le vad in oglinda. Cu exceptia unor ochi mari, frumosi si extreme de sincere… nu vad mare lucru…
Un mesaj primit, care m-a pus pe ganduri… este acesta: ”tu esti un dar pentru aceasta lume, o lucrare de arta, divina, semnata de Dumnezeu”.
Mi-au dat lacrimile, asa ca va las, si va promit ca veti auzi numai lucruri frumoase de la mine.