duminică, noiembrie 16

Concursuri literare

Acum ceva timp am participat la un concurs de literatura pentru copii organizat de editura Arthur. Toate bune si frumoase. S-a prelungit termenul pe ultima suta de metri, tocmai pentru a trimtie manuscrisul "cine trebuie".
Duminica 23 noiembrie in cadrul targului de carte Gaudeamus vor fi anuntati castigatorii si se va explica modul in care au fost alesi castigatorii.
Sunt tare curioasa sotia cui castiga... sau cine stie ce scriitor din Uniunea scriitorilor sau alte reguli din tagma: sa fii ruda cu cine trebuie... :)
Imi pare foarte rau ca se mai merge inca pe asa "traditionala" pila si relatie. 
Dar... traim in Romania si totul este posibil.
:)

Povești de aerodrom 3 - PDA 3 - un frumos cadou pentru suflete pasionate de zbor

Apărută pe data de 25 iulie 2013 împreună cu surata „PDA2”, „PDA3” duce mai departe magia lumii poveştilor de aerodrom, poveşti ce par a izvorî dintr-o realitate ascunsă în ceţurile unui trecut ce pare atât de îndepărtat, invocate de peniţa vrăjită a „misteriosului” Poetu’, cel care ne precizează:
Unirea forţelor cu aliaţi pricepuţi a avut un efect benefic, „PDA3” purtând cu mândrie o haină impecabilă, împodobită cu elemente ce, încet, devin caracteristici recognoscibile, dăltuind cu migală ceea ce timpul denumeşte tradiţie.
Poveştile „Capăt de drum”, „Razmut” şi „Într-o zi cu zbor” ne vorbesc pe tonuri diferite, uneori sumbre, alteori vitejeşti sau melancolice, descoperind elemente noi – pentru unii – ale lumii aerodromurilor militare, în care moartea şi pierderea celor dragi, a celui de lângă tine, sunt prezenţe cât se poate de reale, simţite acut şi resimţite profund, pe când mirajul depăşirii limitelor şi al testării curajului se împleteşte cu glasul sfătos al celui experimentat, venit ca un balsam în vremuri de mare nevoie.

Cartea are 150 pagini şi 18 ilustraţii alb-negru, format 175 x 110 mm, a apărut la editura „RBA Media” şi se vinde împreună cu „PDA2” la preţul de 40 lei.

Doritorii pot comanda pachetul alcătuit din „PDA2” şi „PDA3” la adresele poetu@live.com şi/saupovestideaerodrom@gmail.com, pachet la care se adaugă un DVD gratuit, ce conţine schiţele celor trei cărţi şi aproximativ 4 GB de filmări de pe aerodromurile Borcea şi Mihail Kogălniceanu. 

Carti despre aviatie - povesti adevarate

http://www.aripi-argintii.ro/pagina.php?p=29


Născut pentru a doua oara

Autor

Alin C. Ionescu

Editura

RBA PRINT

An aparitie

2012

Descriere

Apărută la data de 12.12.2012, cartea-interviu „Născut pentru a doua oară – Dialog cu comandor (r.) Marin Jeloaica, marchează debutul publicistic al lui Alin Ionescu, unul dintre membrii echipei sitului www.aripi-argintii.ro   
Privitor la subiectul cărţii, textul de pe coperta IV este cât se poate de edificator:

8 mai 1996, aerodromul militar Borcea.
Zi de zbor pentru personalul aeronavigant al Grupului 86 Aviaţie Vânătoare, toate activităţile specifice urmând o succesiune normală şi lipsită de probleme.
Un avion supersonic de vânătoare cu dublă comandă MiG-21 US se întoarce dintr-o misiune de antrenament, vine la aterizare şi pune roţile pe pista aerodromului din Câmpia Bărăganului, procedură executată ca la carte, la fel ca de fiecare dată. Doar că, acum, ceva se întâmplă, iar normalitatea unei zile de zbor se spulberă brusc.
Jamba stângă a avionului MiG-21 US cedează, rupându-se şi declanşând un şir de evenimente ce vor afecta profund vieţile unor oameni aflaţi în mijlocul lor, evenimente incredibile ce par a fi scoase dintr-un film de acţiune american. Lupta crâncenă pentru supravieţuire ce va urma şi deznodământul ei sunt subiectul central al acestei cărţi ce relatează evenimentele privite prin ochii unui pilot de vânătoare ce s-a aflat în focul evenimentelor, la propriu...

Cartea are 284 pagini şi 56 ilustraţii alb-negru, format 205 x 145 mm, a apărut la editura RBA Media şi s-a vândut la preţul de 35 lei. Momentan, tirajul a fost epuizat, iar doritorii sunt rugaţi să scrie la adresele de e-mail contact@aripi-argintii.ro şi/saualin@aripi-argintii.ro pentru a fi trecuţi pe o listă de aşteptare, urmând a fi contactaţi imediat ce cartea va fi reeditată. Vă mulţumim pentru înţelegere!


PDA1

Autor

Aurel Dumitrescu

Editura

Etnous

An aparitie

2012

Descriere

Apărută în cursul anului 2012, cartea de buzunar „Poveşti de aerodrom 1reprezintă transpunerea în lumea cuvântului tipărit a scrierilor conţinute în paginile virtuale ale blog-ului Poveşti de aerodrom.
Autorul, Aurel Poetu’ Dumitrescu, ne spune în cuvântul înainte al cărţii:

Poate că, pentru unii dintre cititori, seria „Poveşti de aerodrom” nu reprezintă nimic nou. Poate că unii dintre cititori au trăit evenimentele în plenitudinea lor şi vor zâmbi ironici la citirea acestor rânduri, dar sunt sigur că există mulţi cei cărora evenimentele creionate aici le sunt inedite şi care vor citi cu sufletul la gură, aşteptând cu nerăbdare următoarea apariţie. Tuturor, şi „inocenţi” şi „veterani”, le este intenţionată această primă carte din seria „Poveşti de aerodrom”, serie dedicată Aviaţiei Militare Române şi eroilor ei, cei de la sol şi din aer, şi, nu în ultimul rând, cititorilor ei, tuturor celor ce doresc să afle cât mai multe, precum şi celor ce nu vor uita niciodată cele ce s-au întâmplat, tot ce-au trăit şi oamenii pe care i-au întâlnit. 
Ce vă va oferi seria tipărită „Poveşti de aerodrom?
Tablouri alcătuite din cuvinte şi schiţe, creionări de poveşti de aerodrom militar, descrieri de evenimente ieşite din comun şi/sau normale desfăşurării vieţii pe un astfel de aerodrom, unele tonice, garantat a vă pune un zâmbet pe figură, iar altele triste, pentru că aviatorii mai şi mor… Poveşti cu oameni cu albastru pe epolet şi în suflet, piloţi de vânătoare în întreaga accepţiune a noţiunii, poveşti cu zbor supersonic în condiţii meteo grele, cu misiuni executate instrumental în plafon noros compact, poveşti cu aerodrom militar pierdut în imensitatea câmpiei sau izolat între dealuri verzi, adevărate fortăreţe al căror unic destin este veghea şi eterna aşteptare la posturi, gata de ce este mai rău – într-un cuvânt: poveşti cu viaţă de aerodrom.

Cartea are 150 pagini şi 24 ilustraţii alb-negru, format 175 x 110 mm, a apărut la editura Etnous şi s-a vândut la preţul de 18 lei. Momentan, tirajul a fost epuizat, iar doritorii sunt rugaţi să scrie la adresele de e-mail contact@aripi-argintii.ro şi/saualin@aripi-argintii.ro, precum şi la adresele de e-mail ale autorului, poetu@live.com şi povestideaerodrom@gmail.com, pentru a fi înscrişi pe o listă de aşteptare, urmând a fi contactaţi imediat ce cartea va fi reeditată. Vă mulţumim pentru înţelegere!


Titlu

PDA2

Autor

Aurel Dumitrescu

Editura

RBA Media

An aparitie

2013

Descriere

Apărută pe data de 25 iulie 2013 împreună cu surata „PDA3”, „PDA2” reprezintă revenirea şi, implicit, cimentarea promisiunii autorului Aurel Poetu’Dumitrescu de a publica o serie de cărţi de buzunar având drept subiect aviatorii militari şi fascinanta lor lume, cărţi reunite sub titlul „Poveşti de aerodrom”.
Autorul:
Beneficiind de experienţa acumulată cu „PDA1”, „PDA2” reprezintă un salt înainte d.p.d.v. calitativ, continuând tendinţa de împământenire a unor concepte şi idei prin transformarea lor în elemente vizuale caracteristice universului poveştilor de aerodrom.
Zborul în supersonice de culoarea duralului – şi nu numai! – răzbate dintre rândurile paginilor, iar schiţele în creion vin să dea o anume greutate vizuală evenimentelor firului epic ce se succed cu repeziciune. Poveştile „Aerodromul norilor”, „Dislocarea” şi „Sub voalură alb-roşie” tratează teme precum zborul şi strania lui frumuseţe, dar şi periculozitatea extremă a lui, viaţa pilotului în universul strâmt al cabinei şi frumoasa lui nebunie, precum şi legăturile care se ţes între cer şi pământ, între pământ şi cer, elemente primordiale unite de îndrăzneala unor muritori, a celor aleşi să străbată oceanul aerian cu focul forţajului în coadă.

Cartea are 150 pagini şi 18 ilustraţii alb-negru, format 175 x 110 mm, a apărut la editura „RBA Media” şi se vinde împreună cu „PDA3” la preţul de 40 lei.

Doritorii pot comanda pachetul alcătuit din „PDA2” şi „PDA3” la adresele poetu@live.com şi/saupovestideaerodrom@gmail.com, pachet la care se adaugă un DVD gratuit, ce conţine schiţele celor trei cărţi şi aproximativ 4 GB de filmări de pe aerodromurile Borcea şi Mihail Kogălniceanu.