marți, mai 24

Proiectul sufletului meu

POVEŞTI PERSONALIZATE LA CERERE

Poveştile au viaţă. Ele trăiesc în fiecare dintre noi, în tot ce ne înconjoară. Ţi-ar plăcea să ai propria poveste? Îţi plac cadourile originale?

“Fiecare loc de pe pământ are o poveste a lui, dar trebuie să tragi bine cu urechea ca s-o auzi şi trebuie un gram de iubire s-o înţelegi.” - Nicolae Iorga

Aşa s-a născut miniproiectul “Poveşti personalizate”. De 1 iunie, de ziua copilului dvs., al nepotului, al finului, al colegului de bancă al fiului/fiicei puteţi oferi un cadou personalizat. Mi s-a părut original. Fiecare persoană are propria poveste. De aceea, am nevoie de câteva date personale, cum ar fi: vârstă, pasiuni, preferinţe culinare, culori, etc. Mai multe detalii găsiţi aici: http://povestilelizei.blogspot.com/2011/05/povesti-personalizate-pentru-copii.html

Prima cerere de poveste: “Draga mea te voi promova, la toti prietenii mei. M-am uitat pe blogul tău, şi e o idee foarte bună, acea de a crea poveşti personalizate copiilor. Eu ţi-aş sugera să extinzi proiectul şi pentru oameni mari, crezi că poţi? Eu vreau 3 poveşti, ai o comandă fermă de la mine, vreau o poveste pentru Luca ( e adevărat că e micuţ, dar deja a început să fie înnebunit după poveşti. El debordează de energie, veselie, entuziasm, iubeşte copiii, poveştile şi caii, vrea tot timpul poveşti cu cai!!!!!!!!!)”

Astfel, s-a născut povestea pentru Luca. Vă împărtăşesc un scurt fragment.

EXEMPLU 1:

POVESTE PENTRU LUCA

Într-o zonă în care pădurea putea fi privită de sus, se întindeau dealuri verzi. Iarba de un verde smarald te îmbia să o îmbrăţişezi, să o miroşi şi să te joci cu ea. Din loc în loc, flori de diferite culori, vesele şi plăpânde te chemau să le admiri.

Acolo, l-am cunoscut pe Luca. Mare ştrengar. Cine nu-l cunoaşte, ar fi cazul să dorească a-l întâlni. De ce? Este un băieţel vesel, care adoră caii. De unde această pasiune?

Cândva Luca primise un ponei de pluş. Dormea cu el la prânz şi seara. Jucăria îi ştia toate visele, toate dorinţele, toate friciile şi bucuriile.

- Mi-aş dori foarte mult, ca într-o bună zi să pot călări un cal adevărat.

Dar, am fost surprinsă când mi s-au cerut poveşti pentru oameni mari. Colegi, prieteni, dar chiar şi medici cărora persoanele respective le purtau recunoştinţă.

EXEMPLU 2:

POVESTE PENTRU CORNELIA

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului. Cornelia, asistent medical, are nişte ochi verzi, expresivi şi atât de frumoşi că i-ai vinde ca pietre preţioase de ai avea posibilitatea.

Când primăvara îşi intră în drepturi, nimeni şi nimic nu o opreşte pe femeia sensibilă, să pornească pe alei, să asculte trilul păsărilor, să adulmece mirosul florilor al căror boboci pocnesc cu dor de lumină şi mângâiere, să se lase răsfaţată de razele năzdrăvane ale soarelui rotund şi vesel ca o portocală.

Ea, Cornelia, este femeia cu suflet candid, însorit ca o dimineaţă senină de vară, voios şi sprinten ca un copil ce primeşte o jucărie pe care vrea să o testeze cu nerăbdare. Ea este femeia cu simţul umorului tot timpul activat şi pus pe şotii.

Testimonial:

1. “buna Clau,
foarte frumoasa povestea.
de abia astept sa vad ce reactie o sa aiba stefania!
astept 1 iunie mai ceva ca ea.
iti multumesc mult pentru ciumimileasa, ca ea asa ii zicea, mai stii?
pupici.”

Sperând că v-am stârnit curiozitatea şi pasiunea pentru poveşti într-o lume destul de tristă, vă aştept să-mi scrieţi.

Toate drepturile asupra textelor aparţin autoarei Claudia Groza. Contact: claudia_groza@yahoo.com