vineri, februarie 25

carti pentru suflet, minte si copii nevoiasi

De Dragobete iubim cartile! (oare? adaug eu intrebatoare!)
Un nou salon de carte: LIVRESQUE - prima editie - Sala Palatului, Bucuresti
.

Din 24 februarie 2011, in lumea editoriala se lanseaza un nou eveniment: Salonul Cartii LIVRESQUE, organizat de compania Precise Marketing.

Aflata la prima editie, manifestarea se desfasoara in perioada 24-27 februarie 2011, la Sala Palatului, Bucuresti.

La eveniment vor fi prezenti peste 30 de expozanti, intre care edituri foarte cunoscute cum sunt Humanitas, Curtea Veche, Nemira, Corint, Paralela 45, Herald, Vremea, Monitorul Oficial, Proeditura si Tipografie, Lider si Amaltea, Editura For You, dar si edituri cunoscute indeosebi de catre cititorii lor fideli, precum Editura Carpathia, CECCAR, Vox 2000 sau Editura Militara. Printre expozanti se vor afla totodata fundatii culturale si asociatii de profil.

De joi, 24 februarie, pana sambata, 26 februarie, salonul este deschis intre orele 10.00-19.00. Duminica, 27 februarie, programul de vizitare este cuprins intre orele 10.00-18.00.

Pe langa noile aparitii editoriale pe care le vor gasi la Livresque, vizitatorii vor putea participa la diverse lansari de carte, si vor avea prilejul de a urmari momente artistice inedite si interesante si happening-uri, realizate cu sprijinul partenerilor de la Prom-Art. Lista completa a evenimentelor va fi disponibila in urmatoarele zile

pe site-ul www.precisemarketing.eu/livresque, precum si pe site-urile partenere.

De asemenea, in cadrul salonului cartii, va fi dechisa Cafeneaua literara, unde vizitatorii vor putea savura o cafea sau un ceai intr-o atmosfera boema si se vor putea destinde asistand la dezbateri pe teme literare sau rasfoind cartile proaspat cumparate.

Ca element de noutate, organizatorii vor lansa o altfel de campanie de intr-ajutorare si incurajare a lecturii. Pentru prima data la un astfel de eveniment, vizitatorii vor veni cu carti de acasa, dar nu ca sa faca schimb cu unele noi, ci sa le doneze. Toate cartile donate vor fi daruite de catre organizatori unui centru de plasament, astfel incat copiii lipsiti de afectiune parinteasca sa nu fie privati de bucuria de a trai aventurile de neuitat ale personajelor de poveste.

Organizarea Salonului Cartii Livresque s-a datorat, in mod evident, pe de o parte echipei implicate in procesul organizational, dar si partenerilor care i s-au alaturat. Pana in prezent, acestia sunt: Jurnalul national, Sapte seri, Revista Kamikaze, Observatorul cultural, Agentia de carte, 121.ro, Horoscop TV, Editura ForYou. Pentru siguranta bunurilor expozantilor si a tuturor vizitatorilor, organizatorii beneficiaza de sprijinul companiei RPG Security, care va asigura o paza constanta de zi si noapte pe toata durata desfasurarii evenimentului.

Organizatorii pregatesc si alte surprize, la fel de placute, pe care le vor dezvalui in zilele urmatoare. Cei ce doresc sa cumpere cadou o carte pentru Dragobete sau pentru primele zile ale de martie, de dupa eveniment, pot profita din plin de oferta generoasa de la Salonul Cartii Livresque.

Intrarea este libera. (FOARTE IMPORTANT!)