duminică, martie 10

Pozitia copilului - film

O familie destramata... ea. Cornelia, o femeie puternica, care controleaza vietile celor dragi. Are o influenta puternica. Fiul ei, Barbu, are un accident de masina in urma unei depasiri, soldat cu moarte aunui baiatde 14 ani. El se pierde. Mama incearca sa cumpere "nevinovatia". 
Barbu, incearca sa isi recapete independenta si o indeparteaza pe mama lui din viata. Avand o relatie cu o femeie ce avea un copil dintr-o relatie anterioara, nu ii permite mamei sa le intre in casa. Intr-o discutie cu nora ei, Carmen, Cornelia o jigneste si incearca sa o descoase cu privire la viitorul relatiei lor. 
M-a impresionat - si stiu din experienta mea de viata - cat de mult conteaza sa iti poti exprima libertatea, sa iti traiesti greselile si deciziile cu mandria ca sunt ale tale.... si nu pe cele ale parintilor. Un rasfat si un control exagerat duce la o lipsa de incredere in propriile puteri, dar si la o lasitate exagerata in fata problemelor grele ale vietii. :)
Nu mi-a plact limbajul exagerat de vulgar... totusi este film (o arta)... si faptul ca s-a exagerat cu intimitatile (partea cu descrierea prolemelor din dormitor ae celor doi: Barbu si Carmen).

Cafeneaua - la Teatrul Masca

Vineri, 8 Martie, parintii unei clase de elevi, au invitat doamnele profesoare la teatru. CAFENEAUA, la Teatrul Masca.
Trebuie sa marturisesc ca eu m-am indragostit de acest teatru. Piesele sunt foarte bune, actorii joaca minunat, muzica este antrenanta. Mi-am promis ca voi merge saptamanal. Pretul biletelor este accesibil.
Cafeneaua... povestea unui patron in varsta, amuzant, cu un papion batran si trist, care este vizitat zilnic de prieteni si bineinteles de personalul localului, care incearca sa ii intre in gratii. cand apare Iubirea- Femeia, care ii face pe rand sa se indragosteasca, patronul realizeaza ce importanta este dragostea in viata, traita la o anumita varsta. 
"Uva, Uva, Uva Uva
Ce minunata e dragostea.
Uva Uva UVa Uva
Ce grozava e viata cu ea. "
Dragostea apare cand vrea, pe o raza de Luna.
E supreb textul... :)
Arlechino si capitanul sunt personaje adorabile. 
Ospatarul Brughela este simpatic foc. Rafaela este o frumoasa... :)