miercuri, ianuarie 15

Respectul în cuplu


Credeam că sunt prea pretențioasă și cer prea mult, dar se pare că nu e deloc așa... e FOARTE FIRESC! 


Doar spunandu-i partenerului cuvintele magice "Iti multumesc" poti aduce un plus de fericire in relatia voastra. 

Potrivit unui studiu de specialitate, acest gest de politete adesea uitat in multe cupluri poate fi cheia fericirii in doi. Desi poate parea un gest absolut firesc, tot mai multe cupluri iau multumirea ca pe un drept si in niciun caz ca pe un privilegiu, cum si este de fapt. Dar acest lucru nu inseamna decat trecerea cu vederea numeroaselor sale efecte pozitive.

"Sentimentul ca esti apreciata de partenerul tau iti influenteaza felul in care te comporti in relatie si cat de mult iti doresti sa ramai in acea relatie.", a declarat Amie Gordon, cercetator la Universitatea Berkeley, din California, citata de dailymail.co.uk.

"Ceea ce functioneaza gresit in multe relatii este faptul ca partenerii nu se apreciaza. Te obisnuiesti sa fii cu o persoana, dar uiti de ce ai ales sa fiti impreuna.", a mai adaugat Gordon.

In cadrul studiului, participantilor cu  varsta intre 18-60 de ani le-a fost monitorizat comportamentul in viata de cuplu. La sfarsitul studiului a reiesit faptul ca fericirea era mai mare in cazul cuplurilor in care partenerii erau mult mai intelegatori si mai atenti unul cu altul.

Gesturi banale precum privitul direct in ochi si simpla atingere dragastoasa sunt trecute de vederea in multe relatii, dar sunt o metoda prin care sa ii arati aprecierea celui drag.

"Atunci cand recunosti valoarea partenerului te face sa realizezi ca merita sa fii in acea relatie si sa nu mai renunti la ea.", a declarat Amy Gordon.

Niciun comentariu: