miercuri, februarie 13

Căutătorii de povești - concurs



http://bookaholic.ro/castiga-cartea-cautatorii-de-povesti.html#comment-15427


Vă povesteam acum nu mult timp de Căutătorii de povești, un proiect frumos ce s-a concretizat într-o carte pe care orice bibliotecă din România ar trebui s-o aibă. E o carte care arată foarte, foarte bine unde patru povestitori – Cătălin Ştefănescu,Vlad PetreanuIrina Păcurariu şi Radu Paraschivescu - adună micile povești ale bibliotecilor de provincie, unde sunt portrete memorabile de oameni și, mai ales, o mare și simplă dragoste pentru cărți.
Avem și pentru voi un exemplar din Căutătorii de povești. Pentru a-l câștiga, trebuie să ne povestiți o experiență de-a voastră într-o bibliotecă publică. Ce v-a impresionat, ce s-a întâmplat, cine era acolo? Da, vrem o mică poveste.
Deadline: 18 februarie ora 15:00. Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința concursului. Vă rugăm să semnați cu numele real și să folosiți o adresă de e-mail validă. Succes!
 Cartea din raft
de Claudia Groza
 

Salariul meu se terminase de câteva zile bune. Aveam nevoie de cărţi ca de aer. Mi-am amintit că deţin un abonament la Biblioteca Metrooiiltană. Perfect! Zâmbetul mi s-a instaurat pe faţă, victorios! Pornesc fericită spre bibliotecă. În buzunarul stâng al rochiţei tricotate, stă cuminte lista cărţilor pe care mi le doresc. Inima o ia la trap. Este nerăbdătoare să citească despre psihologia oamenilor obişnuiţi din “La taifas” de Aurora Liiceanu, despre “Istoria romanţată a unui safari” de Daniela Zeca, despre marea pe parcursul celor patru anotimpuri în “Maria şi marea” de Radu Tudoran.
Împing uşa metalică a bibliotecii. Las haina la garderobă şi mă îndrept grăbită, avidă de lectură spre rafturi. Nu găsesc o carte. O doamnă amabilă se apropie.
-          Vă pot hi de folos?
-          Mulţumesc. Aş dori o carte de Radu Tudoran.
-          Imediat, să verific.
Tastele calculatorului devin nervoase. Ţac-ţac-ţac.
-          Aveţi noroc. Este în arhivă. Merg să o aduc.
Inima-mi tresaltă. Gândul îmi fuge la îngeri şi la rugi ascultate.
Nu sunt atentă. Geanta atinge  raftul şi o carte îmi cade la picioare. O ridic. “Mic dejun la Tiffany” de Truman Capote. Filmul se derulează… stop… Audrey Hepburn şi atât.  O iau cu mine. Această carte are nevoie de lectură, precum o pasăre de aripi.
-          Poftiţi cartea, şopteşte doamna bibliotecară, cu zâmbet cald şi voce de înger.
-          Mulţumesc. Fie ca bucuria şi zâmbetul să vă însoţească mereu.
Din geantă, marea îmi şopteşte despre iubirile de la ţărm… “Şi tu vei trăi cândva o astfel de iubire… pe nisipul fin al malurilor mele pătimaşe”… “Maria şi marea” de Radu Tudoran…

Niciun comentariu: