sâmbătă, aprilie 21

De ieri... :) şi de prin Franţa

Dimineaţă, la cafea citesc "Strategiile samurailor - Cele 42 de secrete din cartea celor cinci cercuri de Musashi" de Boze Lafayette de Mente. Zâmbesc... deci, francez. 
Scriu o poveste personalizată şi o expediez. 
Merg să-mi fac rezolv una alta... şi constat că aşa a trecut vacanţa. Uff.... ce păcat.... :)
După amiază, se anunţă ploi. Cu zâmbetul la purtător, voie bună şi speranţă - că nu voi fi udată - plec în centrul capitalei. Şi nimeresc... pe strada Franceză. Şi mă opresc la terasa "La bonne bouche". Citesc meniul... observ creme broulee. Îmi amintesc că citisem în "Albastru pur" că înseamnă cremă de zahăr ars.  Începuse ploaia. Vorbele curgeau sau alunecau... prin zâmbete. Într-un moment de tăcere - cred - apare soarele. Pornim în promenadă.... 
Pe seară, încep lectura cărţii cumpărate acum câteva luni bune "Fiecare pacient spune o poveste - Enigme şi arta de a formula diagnostice" de Lisa Sanders, editura TREI. Nu credeam că va fi atât de captivantă. Curajul autoarei de a urma la o anumită vârstă facultatea de medicină, numai pentru pasiunea de a descoperi "povestea diagnosticelor", m-a impresionat. Am aflat că e atât de important ca medicii să asculte pacientul. Pentru stabilirea diagnosticului e important ca  viaţa ta să fie ascultată. Au fost făcute studii care au arătat că medicii nu ascultă pacientul decât foarte puţin... câteva minute. 
am uitat să menţionez că mi-am făcut analizele azi... hahaha. De ce? Cu ocazia sărbătorilor pascale, am fost sunată de colege (prietene) din liceu, facultate... iar întrebarea care mă "ucide" încet încet, a fost: "vreo criza biliară ceva? cu durerile de cap cum stai?". Aoleuuuuu... oamenii ăştia.... dacă ţi-e prea bine, nu-i de bine. Devii plictisitor. E important să te vaieţi, să plângi, să te cramponezi. Le-am anunţat că voi da de ştire când îmi va fi rău.... deşi nu.mi doresc... ducă-se departe, în deşert bolile şi răutatea tuturor.

Cam asta.... despre ieri...

Azi e soare... sâmbătă.... şi există multe motive să fiu veselă şi fericită.... :) [ ceea ce vă doresc şi vouă].

13 comentarii:

copilarim spunea...

Am observat si eu tendinta asta - daca iti este bine, nu e bine:)). Sanatate sa fie - asa zic si eu!
Draga mea - m-am inscris in campania cartii calatoare de la editura ALL - am primit o carte despre pilates - da-mi te rog de stire ddaca vrei sa o citesti sa te adaug pe lista:)

(am scris pe blog mai multe, sau vb pe mail:P).

Iti doresc un final dde saptamana si vacanta minunat!!

rux

DOAR NOI spunea...

copiărim:

Draga mea, am citit lista caărţilor călătoare. Din seria asta, nu mi-a făcut cu ochiul decât "Cartea norilor".... dar pentru mine urmează o perioadă aglomerată... teze, medii, inspecţii de specialitate... învăţat pentru examene.... bleaaahhh.... plictisitor.... :))

Îmbrăţişări magice, zâmbete şi bucurii.

Cu drag,
Cla

copilarim spunea...

:) noroc ca dureaza un an campania !

examene.... bleah! si nu neaparat pt ele, cat pt sistem.

bafta si spor:)

rux

DOAR NOI spunea...

@ copilarim:

Asa e... ai dreptate! Hai ca ma pot delecta si cu pilates asadar... :))

Imbratisari si pupici veseli. :)

http://campuri-de-lavanda.blogspot.com/ spunea...

daca nu sunt indiscreta, as vrea sa te intreb, claudia, daca esti cumva indragostita, daca a aparut cumva acel ``el`` (am eu un feeling, deoarece sesizez o schimbare in tonul si tonusul tau :)) )...
daca da, ma bucur pentru tine :) (oricum, ma bucur sa aud despre motivele de veselie si fericire...fie ca ele sa te insoteasca zilnic!)

cu drag! :)

DOAR NOI spunea...

@ campuri de lavanda:

:) Nu, nu sunt indragostita. Insa, primavara sunt fericita... se apropie ziua mea... oamenii apar si reapar din viata mea, cunosc oameni frumosi, buni, optimisti.

Faptul ca m-am odihnit... m-am plimbat... am citit cat mi-a cerut sufletul... imi d o stare de fericire.... :)

De fapt, feriicta am fost mereu... implinita nu... :) Asta astept de la viata mea....

Anonim spunea...

iti multumesc pentru raspuns si pentru deschidere...fie ca toate asteptarile sa ti se implineasca, in curand, ca un cadou minunat de ziua ta din partea Celui de Sus! :)
te citesc cu drag si placere mereu! :)
aceeasi

Alisandra spunea...

Poveste primita, citita si pusa deoparte, intr-un colt special al sufletului meu. ;) Pupici.

DOAR NOI spunea...

@ Anonim:

:) Multumesc.... Va fi bine,sunt sigura... :)


@ Reve Blanc:

Ma bucur... credeam ca nu m-am ridicat la nivelul asteptarilor tale.
Bisous, ma cherie.

ina spunea...

Oh, Doamne, mi-e asa de cunoscut ce povestesti tu aici, intrebari de genul: "da' tu mai ai de gand sa slabesti mult?" (tocmai cand sunt fericita ca am si eu 2kg in plus). Sau: "la tiroida te-ai controlat, ca si din cauza asta ai putea fi asa slaba". E un lucru pe care eu nu-l inteleg, sunt unii oameni care se nasc cu un cantar in ochi? Daca da, cei mai multi il au cu siguranta decalibrat, asa ca nu te lua dupa nimeni. Daca te simti bine in pielea ta si cu sanatatea stai bine, E PERFECT! Mie, medicul la care m-am dus sa ma controlez la tiroida (ca au reusit sa ma puna pe ganduri prietenii grijulii), mi-a zis: sa stii ca aia de-ti zic ca esti prea slaba o fac pentru ca sunt invidiosi, si era prima oara cand il intalneam pe medicul respectiv. Asa ca vezi-ti de drum si nu lua in seama sfaturile pe care nu le ceri (desi si asta ar putea parea un sfat :)) Iti doresc mult succes in tot ce faci!

DOAR NOI spunea...

@ ina:

Mi-am facut si eu analize la tiroida... :)

Sunt sanatoasa tun. La mine e si genetic (mama era insarcinata cu mine si avea 54 de kg), dar ma si consum mult... plus ca alerg toata ziua: scoala- biblioteca- diverse activitati caritabile...etc. :)

Imi place de mine, asa cum sunt... :)

ina spunea...

Bun asa, bravo!

DOAR NOI spunea...

@ ina:

:)

Multumesc... :)