marți, septembrie 6

Lansare carte "Viata si muzica lui George Enescu"

Editura Humanitas lansează "George Enescu. Viața și opera"

Istoric, filozof și jurnalist, Noel Malcom este cel mai bun cunoscător britanic al operei lui George Enescu.
Editura Humanitas va lansa, mâine, la Librăria Humanitas Kretzulescu, începând cu ora 18.00, volumul "George Enescu. Viața și opera", al autorului britanic Noel Malcom.
În cadrul evenimentului vor vorbi muzicologul Laura Manolache, compozitorul Dan Dediu, violonistul Gabriel Croitoru și Vlad Zografi, dramaturg și editor Humanitas. În plus, violonistul Vlad Stănculeasa va susține un mini-recital.
Istoric, filozof și jurnalist, Noel Malcom este cel mai bun cunoscător britanic al operei lui George Enescu.

Superba carte.... bine scrisa, lejer, curgator. Angajatii librariei Kretzulescu ne-au servit cu vin rosu. 
 
Vlad Zografi,un om pasionat de muzica, a vorbit foarte frumos, modest despre colectia CONTRAPUNCT, despre muzicieni  - "Viata lui Schubert"; "1791, ultimul an din viata lui Mozart".

Domnul Dan Dediu, un om pasionat, a exprimat dorinta de a fi scrisa o astfel de carte si despre Eminescu sau Caragiale. la magazinul Muzica nu exista decat doua partituri ale lui George Enescu. Nu s-a mai tiparit nimic din 1957. 

Dna Laura Manolache, director a Muzeului George Enescu a vorbit foarte frumos despre omul si geniul Enescu. 
 
Vlad Stanculeasa, un tanar frumos, ne-a delectat cu "Lautar" lavioara ce a apartinut lui Enescu. MINUNAT. O seara magnifica... de toamna in plin festival George Enescu. 

Interesant este cum alti oameni, din alte locuri si cu alte culturi sunt fascinati de tara noastra, de oamenii de cultura pe care i-am avut si inca mai avem, doar ca nu sunt descoperiti, nu sunt lasati sa se afirme.

Vreau....cu fiecare minut ce trece tot mai mult imi doresc, ard de nerabdare sa evadez din aceasta tara.... nu o mai suport. Am primit un mail din Canada de la o revista interesata de un articol de-al meu din teza de doctorat. Doamne sa termin o data si cu asta -altii vad ca apreciaza numai profa mea zice ca nu e ok - si plec... e necesar sa plec.... :)

6 comentarii:

Rodica spunea...

necesar,am înţeles că e,dar poţi?

Monica spunea...

am sa o caut si eu:)

DOAR NOI spunea...

@ Rodica:

De ce nu as putea?
Au putut altii mai fara minte si nu pot eu? Nu ma cunosti... :))

Macar incerc... ce au de pierdut? :)

DOAR NOI spunea...

@ Monica:

Da. Eu sunt fascinata de biografii. Aminteles ca toate din colectia muzicienilor sunt interesante. Se povesteste ca si Schubert a suferit mult din dragoste.

Off, artistii astia. :))

Rodica spunea...

adică speri sau îţi faci un plan?asta doream să înţelegi...

DOAR NOI spunea...

@ Rodica:

Imi fac un plan... si muncesc la el... :)