duminică, februarie 13

limbajul corpului

1. Primul lucru de care trebuie sa fii constiet este ca EMOTIILE sunt doar niste substante chimice. Cand te simti suparat sau fericit, de fapt creierul tau elibereaza o anume substanta(hormon) care iti da starea repectiva.

2. De exemplu: cand razi sau zambesti creierul tau elibereaza in restul organismului niste hormoni care se numesc ENDORFINE. Cand creierul tau eibereaza in corp aceaste substante, vei incepe inevitabil sa razi si sa te simti bine. Asadar si cand vezi o comedie, ochii tai transmit intai un semnalul primit din televizor la creier si doar dupa ce primeste acest stimul va elibera endorfinele iar tu vei incepe sa razi.

3. Cu toate emotiile/sentimentele se intampla la fel: pentru plans – un exces de estrogen(de aia is mai plagacioase femeile). Dopamina – se elibereaza cand simti sentimentul de recompensa, si asa mai departe cu toate starile emotionale…

4. VESTEA buna : E valabila si RECIPROCA teoriei.

Astfel ca, daca tu iti zambesti (chiar si fortat) vei tansmite creierului ca ai o stare de bine iar el va elibera hormonii care te vor face sa te simti exact asa. SAU daca stai cu spatele drept, vei spune creierului ca ai incredere in tine si va elibrea hormonii care te vor face sa te simti increzator si relaxat. Iar daca stai ca un om neincrezator si suparat: creierul tau,din nou, se va conforma – adica va produce hormonii care sa-ti dea exact acea stare.

5. TOT TIMPUL transmitem semnale creierului prin ‘limbajul trupului’ ! Uneori constient iar de cele mai multe ori inconstient . Asadar, vreau intelegi ca nu exista varianta de mijloc. NU POTI spune ca uneori nu trasmiti nimic creierului. Tot timpul ii transmiti prin pozitia corpului pe care o ai, prin mimica,prin atitudine,tonul vocii,prin privire si asa mai departe…

4 comentarii:

Alisandra spunea...

POT sa zambesc!(chiar pot?)....

Alisandra spunea...

"Where the children of tomorrow dream away"
http://www.youtube.com/watch?v=n4RjJKxsamQ&feature=player_embedded#at=217

Elena spunea...

Ai dreptate,insa unii reusesc al naibii de bine sa-si ascunda adevarata identitate,intentie, cand de fapt corpul emite tot, dar mai ales ochii. Insa e necesar de a acorda suficienta atentie si adevarul iese la suprafata.
Iti doresc ca maine sa ai o zi plina de iubire!

DOAR NOI spunea...

@ Je ne reve plus:

Poti zambi... sunt sigura de asta.... :)

@ Je ne reve plus:

Iubire... ihm... da... multuumesc!

Aici e vorba de limbajul pe care il noi insine creierului pentru a ne fi bine tot noua.