duminică, ianuarie 30

activitate


dupa amagiri si taceri inutile in conversatii pe messenger - carora mi-am promis ca le voi pune capat - m-am gatit si am pornit spre oras, ca un iepuras grabit. adevarul ca am pasul setat pe repede. :))

am descoperit un nou local "Marmarita" in Micul Paris din magazinul Unirea, etajul 4. am incercat o bautura libaneza, cu iaurt si menta. :) ihmmm. bunicica. asta ca sa nu spun ca nu mananc sanatos.

pornesc apoi sa-mi caut linistea, echilibrul sau ce oi mai gasi, la manastirea Radu Voda. o zaresc pe Manuela Harabor, ea vine frecvent. ma gandesc: frumoasa, desteapta, talentata= singura. de ce? pai eu ce sa mai spun daca si celor mai minunate femei li se intampla asta? sa nu mai spun nimic, sa nu mai cred ca iubirea ma poate propulsa, sa fiu Eu, si sa fac ce stiu sa fac.

apoi, seara de film. "Contesa insangerata" cu Julie Delpy si Anamaria Marica. "Povestea este spusa de invingatori". Viata printesei Erzebet Bathory, Ungaria 1560. Dragoste pasionala, sincera, pana la nebunie. Baluri, eleganta, complot, vrajitorie, credinta, viata traita la cote maxime.
Frumusetea cere sacrificii umane. Erzebet fusese educata sa fie dura, curioasa. Isi intretine frumusetea - pentru a fi iubita de tanarul ei amant - cu sange de femei virgine. Crimele ating un numar impresionant. Banii nu o mai pot salva.
"Lasa timpul sa-si faca datoria. Ce este viu trebuie sa moara".

3 comentarii:

Diana spunea...

Am văzut și eu filmul ”Contesa însângerată”. Destul de cutremurător și sinistru.

DOAR NOI spunea...

@ Diana:

Da, intr-adevar, cutremurator! Dar se merita vizionat, nu?

Diana spunea...

Da.