luni, decembrie 27

I wish

zambesc printre fulgii de zapada, zglobii ce coboara spre pamant.

zambesc caci "you wish" mi-a fost spus candva - nu demult - razand. eu ma hranesc cu zambete si rasete. nu stiati? cand mi-e greu si dor, apas butonul "zambete din amintiri" si il primesc pe cel mai potrivit.

da... asadar, I wish multe - hahaha, dar cel mai mult si mai mult, sa ma transform intr-o Claudia WoooW: puternica, vesela, echilibrata la extrem, optimista, inteleapta (atat de inteleapta incat sa imi ascult intuitia si sa nu mai las niciun om fara suflet, fara valoare de OM in viata mea), organizata, creativa, altruista, motivata.

I wish to read very, very much.

citesc "Diego & Frida" (Ed. Paralela 45) - biografia celor doi mari pictori, si sunt fascinata, uimita, socata de puterea de a trai si a-si implini vise a Fridei. am sa revin cu citate si detalii. ma incarc cu putere si ambitie din fiecare pagina. este o carte de "dezvoltare pesonala" ce merita lecturata. am inteles ca DA, CHIAR SE POATE. TOTUL ESTE SA VREI SI SA TE RIDICI. (ca in Caragiale: "si da-i si lupta!").

Am citit "Portretul lui Dorian Gray" care mi-a fost lectie de viata inainte de Craciun. Am invatat despre ce inseamna prietenia, frumusetea chipului , atat de trecatoare, si frumusetea sufletului, nemuritoare. Am admirat arta, frumosul care dainuie peste ani. Am fost marcata de ce inseamna puterea unei dorinte arzatoare. M-a fascinat cum este privita dragostea... si am inteles ca aceleasi probleme - despartiri, gelozii, sinucideri - au existat de cand lumea. Mi-a placut demnitatea si curajul personajelor.

Limbajul si descrierile m-au fermecat de-a dreptul. Personajul preferat mi-a fost pictorul - Basil Hallward -, omul care reuseste sa vada frumosul dincolo de chip.

Inteligenta vie, stralucitoare a personajelor m-a determinat sa citesc cu pofta pana la final, pagina dupa pagina.

Faptul ca o carte te poate schimba ca om.... de asemenea m-a marcat, ca cititor, cum l-a schimbat si pe Dorian cartea recomandata de Harry.


In final, I wish: Sarbatori fericite si La multi ani cu multe lecturi si frumos!

6 comentarii:

magister_ludii spunea...

http://www.filmeonline.org/dorian-gray-2009-film-online/

sarbatori fericite

DOAR NOI spunea...

@Magister:

Multumesc... de obicei prefer cartile. Nu sunt o cinefila spre rusinea mea. :)

Sarbatori imbelsugate si tie... cu pace, bucurii, liniste sufleteasca, ganduri alese, vise de implinit, imbratisari,zambete, oameni minunati, spor in fapte bune si credinta, lecuri numeroase... etc.etc...

Iuliana spunea...

Tu esti deja o Claudia asa cum ai descris acolo... Doar ca ai primit o lovitura (daca stau sa ma gandesc bine, o lovitura dupa alta un pic mai "colorata", dar la fel de dureroasa), care te-a dezechilibrat putin, dar care precis te va face mai puternica si mai atenta.

Esti o fiinta minunata! Si vei gasi un barbat minunat, cu care sa faci o familie minunata!

Iuliana spunea...

Imi place ca citesti atat de mult! Esti o raritate in aceasta lume grabita si dornica doar de incultura si vulgar.

Te pup mult!

DOAR NOI spunea...

@iuliana:

multumesc mult de incurajari!

uneori, realizez ca mi le-am facut cu mana mea. :)

vreau sa fiu EU - supercalifragelistic - si atat. nu mai cred in nimeni.

da... au fost experiente care m-au facut extrem de atenta.

DOAR NOI spunea...

@Iuliana:

Lecturra face bine sufletului si mintii.. ma ajuta sa scriu povesti.
Ma invata ca da, sunt o persoana absolut normala, ca ce te-am trait eu - cel putin anul acesta - a trait si Scarlett O'hara, si iubita lui Dorian Gray - Sylie Vane, ca babatii au fost si buni si rai de cand lumea; ca femeile au fost frumoase si destepte, dar si vampe de cand lumea...si tot asa. :)

:) Pupici!