luni, august 23

imbratisari

Când vara se lupta să pună stăpânire pe primăvară, corpul ei a cunoscut cele mai calde, suave, adevărate îmbrăţişări. Nu le-a apreciat atunci de teamă să nu sufere. Ştia că pleacă pentru trei luni departe şi nu a vrut să strângă sau să iubească acele mâini, ea care era fascinată de frumuseţea degetelor, de puterea braţelor şi fineţea atingerilor.
Aceste mâini, erau colorate... erau primele mâini colorate care o îmbrăţişau, care îi cereau să le devină stăpână, împreunându-se în rugămintea celui ce le deţinea să-i devină soţie. Genunchii lui coborâseră pe aleile grădinii verzi şi înflorite în acea perioadă. Ea, speriată, l-a rugat să se ridice, a prins mâinile cu putere să nu se mai facă de râs. El nu s-a lăsat înfrânt. Ştia că firea ei romantică iubeşte poezia, şi i-a recitat multe poezii. A impresionat-o, deşi ea nu s-a lăsat înduplecată. Undeva, în sufletul ei, ştie că el este dragostea cu gust de ciocolată, ce se va întoarce şi vor deveni unul. Închide ochii şi îşi aminteşte dedicaţia ce i-a dăruit-o forţată de mâinile lui cafenii: „Pentru viitorul soţ”... „Nu pot scrie asta; lucrurile scrise se îndeplinesc” spusese ea cu teamă. „Asta şi vreau!”
Culoarea cafenie a lui se potrivea atât de bine cu pielea ei albă. Împreună erau ca o cafea cu lapte, erau frumoşi, erau deosebiţi. Şi timpul a trecut, şi lui îi era mereu dor de ea, dar ea voia să se obişnuiască singură. Ştia că în curând va pleca şi nu-şi mai dorea atingerile lui dureros de dragi şi sincere.
Acum, toamna îl va aduce înapoi de undeva dintr-o ţară îndepărtată. Ea îl aşteaptă şi îl doreşte cum nu a crezut că va reuşi vreodată. A cumpărat bilete la teatru pentru a sărbători reîntâlnirea. Arta şi lectura sunt afinităţi comune. Pentru ea, el este un zeu...
Îi este dor de acele mâini... şi încearcă să le „atingă” într-o proiecţie a propriilor mâini pe un ecran al cinematografului lor preferat... şi când reuşeşte, îşi spune în gând: „mi-e dor de o dragoste cu gust de ciocolată... şi te aştept cu nerăbdare... să împlinim ce ai promis”.
Vreau ca dragostea lor să crească, sa dospească mulatri frumoşi şi veseli, asemenea lor. Mulatri liberi ca el şi zâmbăreţi ca ea. Fie ca îngerii să-i binecuvânteze.

4 comentarii:

Iuliana spunea...

Cata dragoste ai in suflet! Ma uimesti in fiecare zi cu sensibilitatea ta!

Iuliana spunea...

Cata dragoste ai in suflet! Ma uimesti in fiecare zi cu sensibilitatea ta!

Lucia spunea...

Foarte frumos!!! Si eu imi doresc acelasi lucru pentru ei!! O viata plina de pasiune si iubire!!!

O poveste "cu gust de ciocolata"!:)

Imbratisari calde!:)

DOAR NOI spunea...

Multumesc dragele mele!

Cred ca si primesc multa dragoste, chiar daca nu e prelucrata in forma in care mi-o doresc!
zambete. imbratisari si voie buna!