marți, iunie 1

azi cine sunt?

Aceeasi de ieri, dar un cu un strop in plus mai optimista. Cu toate acestea, mai dezamagita de oameni fata de ziua de ieri. Cand sunt sunata la ore nepotrivite, cu numar privat, sunt jignita – si ma intreb pentru ce, doar ca nu imi doresc sa discut cu un om fara bun simt? – ma gandesc la o mie si unu de lucruri, incep sa ma indepartez de oameni, sa stau mai mult cu mine. E oare gresit sa iti pui “antet” o adresa de mail si numarul de telefon atasat la mail? E ca si cartea de vizita. Daca doresti sa discuti – profesional sau amical – saluti, te recomanzi, nu incepi cu injurii, si indiferent de subiect, iti alegi o ora de conversatie rezonabila.
Am inceput sa fac lucruri pe care, candva – pana nu demult – nu le-as fi facut. Nu stiu daca regret, dar mi-au schimbat oarecum viata, cel putin pe cea sufleteasca. Am descoperit teama. Am inteles ce inseamna sa iti pierzi demnitatea si libertatea, chiar si pentru cateva minute. Cum te simti cand esti luat prizonier; ce inseamna sa fii bruscata fizic. E cumplit! Fiind “victima”, am indepartat oameni de care, instantaneu, prin necunoastere, mi s-a facut frica. Poate am gresit – si le cer iertare -, poate nu am inteles corect ce mi-au comunicat, dar, in aceste momente, mi-e frica de oameni pe care nu-i cunosc, nu mai am incredere si voi avea o perioada de salbaticie.
Sunt sigura ca imi va prinde bine o perioada cu mine si gandurile si visele mele pe care le aleg si le sortez cu grija care este prioritar altuia, si le urc in corabii, si le inalt la nori, care, in joaca, le trimit ingerilor din Imparitia Viselor si acolo sunt stampilate, si se indeplinesc.
Azi, stiu ca sunt o femeie care stie prea bine ce vrea, dar care se joaca prea mult, caci, a inceput sa traiasca tarziu, si vrea sa recupereze. Am inteles ca nu mai e timp, ca nu mai am parteneri seriosi – de joaca - si am decis sa devin MATURA. Mi-am trasat, cu creioane colorate, cararile vietii si, astept ziua de maine sa pornesc la drum!
Mi-am promis ca voi fi atenta la tot ce misca in jurul meu, la ce voi spune si la ce voi auzi, si sunt sigura ca-mi voi indeplini menirea.
Contract cu mine însămi:
Subsemnata Claudia G., declar astăzi, că voi face tot ce-mi stă în putinţă, pentru a mă apropia de realizarea dorinţelor mele şi a-mi atinge obiectivele .
Sunt conştientă de potenţialul negativ din lume, dar el nu va mai avea nicio putere asupra gândurilor şi imaginaţiei mele.
De acum înainte mă voi ocupa exclusiv de lucruri pozitive şi constructive.
Contract încheiat la data de 1 iunie 2010

6 comentarii:

. spunea...

azi esti un om minunat!!!!!!!!!!!
contractul cu tine insuti arata profunzimea ta....iar asemenea oameni ,ca si tine,sunt tot mai rari....la multi ani copilului din tine!fie ca mereu sa pastrezi in suflet inocenta ce emana din cuvintele blogului tau!

DOAR NOI spunea...

Muuultumesc! Oare merit? Mi-e ciuda ca uneori sunt luata drept un pres de sters bocancii plini de frustrari si complexe, de mizerii si rautati!

La multi ani si tie, fata frumoasa si talentata!

darry.anna spunea...

La Multi Ani copilo! Sa-ti pastrezi mereu sufletul sensibil si curat!

Te îmbratisez cu drag!

DOAR NOI spunea...

Promit Darry! Multumesc mult! Zambete si bucurii, imbratisari cu prietenie aleasa!

misteria spunea...

hmm... si uite ca exact dupa ce am citit ce ai scris tu am dat peste un text scris foarte frumos ce iti va da o alta nuanta actiunii in sine de a primi si da telefoane. Sper sa te incante si pe tine ...

"Stiu ca ma suni ca sa imi spui ca ma iubesti
Oricine ma suna, o face pentru a-mi spune intr-un fel sau altul ca ma iubeste. Acum stiu asta.
A fost o vreme in care mi-era frica, chiar groaza de telefon. Putea fi cineva care sa imi ceara ceva ce nu am, ce nu stiu, ce nu pot... Mi-era atat de frica de sunetul telefonului incat ma bucuram in zilele in care nu ma cauta nimeni. Nu mi-era frica sa iau decizii, cat imi era sa NU POT servi pe cel ce suna.
Dar acum stiu: cand suna telefonul e mereu cineva care ma iubeste. Imi cere sau imi da ceva, pentru ca ma iubeste. Daca ma cearta este pentru ca isi doreste sa fie mai (bine) iubit de mine, deci din nou pentru ca ma iubeste. Daca imi reproseaza ceva este pentru ca ma iubeste atat de mult incat isi doreste ca si eu sa fiu capabila sa ii ofer acelasi fel de dragoste. Daca ma injura este pentru ca si-a inchipuit ca ma poate iubi atat de mult incat sa ne indragostim nebuneste. Daca ma intreaba ceva este pentru ca iubeste raspunsurile mele.
Asa ca acum stiu, orice telefon este o declaratie de dragoste si ma bucur chiar si cand sunt 40 pe zi. La fel de mult ca atunci cand sunt 2 pe zi. Inseamna ca au primit si primesc toti toata iubirea pe care am trimis-o. Si se bucura de ea."

Publicat de andreea mihaela stan
http://nouaiubire.blogspot.com

DOAR NOI spunea...

Misteria, da, multumesc enorm de mult! Asta da optimism. Dar sa fii sunata la 1 noaptea, nu e tocmai confortabil.
Dar privesc cu zambet si seninatate "descrierea" ta!