duminică, aprilie 4

Hristos A Înviat!


“Toţi copiii azi îmbracă
Ce au mai frumos,
Şi părinţilor le cântă
Învierea lui Hristos!
“Iisus a Înviat din morti
Cu moartea pe moartea călcând
Şi celor din morminte viaţă dăruindu-le”.


Este o poezie de demult... spusă mie de un om drag, de vreo 70 şi ceva de ani... trecut prin multe, dar care nu a uitat niciodată să zâmbească.
Chiar aseară, mi-a spus că, azi, este bine să îmbrac ceva nou... şi-mi povestea cu zâmbet pe chip şi lacrimi în ochi, cum sora lui mai mare, le făcea cipici tricotaţi pe care îi purtau în drum spre biserică. Mi-ar plăcea să ne întoacem din nou la tradiţii.
Iar azi... noi nu ştim ce firmă să căutăm... ce pantofi să purtăm azi. Dar pentru mâine avem alţii? Nu se cade să mergem două zile consecutiv cu aceeaşi. Da... am evoluat ca tehnică, ca trend-uri... dar sufletele noastre s-au piedut... s-au rătăcit. La unii dintre noi, ele se mai întorc... altora nu le mai pasă de ele... le-au acceptat pe cele up gradate... le este ruşine cu ce a fost... de parcă toţi am fi îngeri... Nu, nu suntem. Dar îngerii sunt zi de zi la postul lor - nu chiulesc niciodată -, pe umerii noştri, şi ne vorbesc. Dar noi, ascultăm muzică la căşti, nu auzim ce spun... de aceea suntem răi, invidioşi, ursuzi, deprimaţi...
Ce ne costă să ajutăm? Ce ne costă să zâmbim? Suntem oameni, mai buni sau mai răi, mai educaţi sau mai puţin educaţi.... E oare atât de greu să fim uniţi? Să ne grupăm şi să facem ceva frumos pentru alţii a căror soartă a fost scrisă cu litere de durere şi chin....?!
Azi, voi purta o rochiţă nouă. Am făcut curat în şifonier şi am dat peste o rochie primită de Crăciun, acum doi ani de la sora mea, dar care e scurtă... şi nu m-a lăsat să o port, de teamă să nu fiu fluierată pe stradă. Dar azi, stau acasă... cu cele dragi sufletului meu şi care mă plac oricum... tristă şi veselă, bună şi rea, urâtă sau frumoasă... în toate ipostazele sunt DoarEu, cu o altă pălărie.
Hristos a Înviat! Sper ca de această dată... pentru această răstignire.... să fim puţin... puţin de tot mai buni ca anul trecut!

3 comentarii:

darry.anna spunea...

Adevarat a Inviat!

man... spunea...

Adevarat a inviat!
http://www.youtube.com/watch?v=ON_ZIqzbIZs&feature=PlayList&p=C2B14C99723D3E66&playnext_from=PL&playnext=1&index=2

DoarEu spunea...

Zi Sfanta cu dragoste si liniste suflteasca!