sâmbătă, octombrie 24

Dragoste fără preaviz


Am fost la film. Da da. Eu. Nu râdeţi. Nu am devenit încă cinefilă, dar poate am luat-o pe drumul cel bun.
Am vizionat "Dragoste fără preaviz" cu Jennifer Aniston şi Aaron Eckhart. am crezut că este un film de dragoste, dar este un film psihologic. Am întâlnit şi faza cu trecerea peste căbuni încinşi regăsite în multe workshop-uri psihologice. Este despre cum poţi depăşi un obstacol, pierderea cuiva drag din viaţa ta. Este emoţionant şi bineînţeles cu happy end. Am înţeles că, dacă exersezi 5 minute în fiecare zi zâmbetul, vei reuşi să zâmbeşti fără exerciţiu.
Atunci când ceva se termină în viaţa ta, altceva începe.
Personajul principaş este un dr. psiholog, Bryan Burk, care, după ce îşi pierde soţia într-un accident, scrie o carte pe tema asta.
Tipa care aranjează florile în hotelul unde este cazat, înşelată de iubit, îi dedică timpul liber, îl ajută să-şi depăşească temerile şi vina.
Mi-a plăcut faza în care ea, Eloise, îi oferă un spectacol de muzică într-o cabină specială - la o maşină de schimbat becuri în locuri înalte, nu ştiu exact cum se numeşte - spunîndu-i că, atunci când îţi doreşti ceva totul are o soluţie.
Frumos... merită văzut.

4 comentarii:

Vasile Andreica spunea...

nici nu stii de unde apare iubirea... mi se intampla si mie ceva care a venit chiar fara preaviz.

nu-s cinefil, dar ce-i bun e bun si pace.

DOAR NOI spunea...

Da... chiar nu ştii de unde şi când apare.
E aşa ciudat... la mine este cineva care mă iubeşte bolnăvicios.
Uneori disperarea crează monştrii.

Dragos Bourceanu spunea...

Buna!

Ieri am vizionat si eu acest film, de altfel unul emotionant, cu un deznodamant previzibil, dar potrivit pentru o dupa-amiaza linistita din week-end. Totusi, cred ca este destul de periculos sa-i inveti pe altii cum sa treaca peste momentele dificile ale vietii atata timp cat tu nu ti-ai rezolvat propriile probleme.

DOAR NOI spunea...

Da... este un film usurel, care ne da o lectie. De obicei, e greu sa dai sfaturi, e bine sa iti spui parerae si decizia sa o ia fiecare.
Daca nu porneste din tine, degeaba vor cei din jur sa te ajute!
Numai bine, Dragos!